kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

DRUM halka halka yayılıyor

ASLI ÖRNEK - GÜNAYDIN
Yaklaşık 40 ülkede varolan 'Drum Circle'lar 'DRUM Ritim Halkaları' adıyla şimdi Türkiye'de! Kültürlerarası anlaşmazlıklara son verecek projenin ilk dünya elçisi Sertab Erener olacak..
DRUM projesi, yapacağı konser ve etkinliklerle; din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin medeniyetler arasında ahenk sağlamayı ve herkesi müziğin büyüsü altında toplamayı hedefliyor. 'Ellerinizi barışın ritmi için birleştirin!' sözüyle yola çıkan bu etkinliği, öncelikle ritim ustaları sahalara taşıyacak. 'Drum Ritim Halkası' bugün Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi İnönü Stadı'nda taraftarla buluşacak. Sonra üç büyüklerin sahalarında, yine maç öncesi gösteri devam edecek. 'Drum'ın tanıtımı ise 10 Mayıs'ta Rahmi Koç Müzesi'nde yapılacak. Gecede 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nın birincisi Sertab Erener, 'Drum Dünya Elçisi' olarak tanıtılacak. Ayrıca Erener ile Demir Demirkan tarafından hazırlanan 'Drum' tema şarkısı ilk kez halkla buluşacak.

12 MAYIS'TA BEYOĞLU'NDA
Bu arada 12 Mayıs'tan itibaren 'Drum Ritim Halkaları' geniş kitlelere yayılacak. Çünkü Beyoğlu Tünel Meydanı'nda 12 Mayıs'ta başlayan etkinlik, ekim ayı boyunca her cumartesi saat 15.00-17.00 arasında gerçekleşecek. Ayrıca 20 Mayıs'tan itibaren 15 hafta boyunca Bağdat Caddesi'nde, Türkiye'nin önde gelen perküsyon ustalarının performans sergileyeceği bu etkinlikte, katılımcılar doyasıya ritim tutacak. Beyoğlu Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi ile beraber düzenlenen etkinliğe müzik firmaları müzik aletlerini sağlayarak katkıda bulunacak. DRUM projesi etkinlikleri 2007 yazı itibariyle başlayacak olan DRUM Live konserleri ile devam edecek. Bu konserlerde farklı kültürleri temsil eden müzik ustaları İstanbul'da buluşacak. DRUM bütün bu projeleri ile UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nin Türkiye'de uygulamakta olduğu projelere destek olacak.

BARIŞIN SESİ DUYULACAK!
DRUM projesini başlatan Zeynep Dereli ve Allen Collinsworth projeyle ilgili olarak şunları söylüyor: "Bugüne kadar yazılı ve görsel basında sıklıkla kötünün sesini, kötünün ritmini duyduk. Biz DRUM ile farklı bir sesin; iyiliğin ve barışın ritmini duyurmayı amaçlıyoruz. Bizim gibi düşünen başka ellerin de bize uzanacağını umuyoruz. O ellerin bize katacağı güçle büyümeyi ve kötülüklerle mücadele edecek güce erişmeyi bekliyoruz"
Haberin fotoğrafları