kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Vitrin meleği

TÜLİN KENTMEN
Önce evlenmeye karar verin, gerisi kolay! Yapılması gerekenleri tüm bu hazırlıkları 10 günde bitirmiş bir arkadaşıma danıştım. Öneri ile hareket etmek pratik oluyor! O yaptıysa siz neden yapamayasınız?..
Adaylara evlenme kılavuzu Adaylara evlenme kılavuzu
* Önce nasıl bir düğün istediğinize karar vermeniz gerek. Parti mi, klasik düğün mü, kır düğünü mü? Davetli listesini buna göre oluşturmaya başlamalısınız...
* Liste yaparken birinci adım; cep telefonunun rehberini gözden geçirmek!
* Nerede yaptıracağınıza karar verdikten sonra ilk ilgilenmeniz gereken şey davetiye!
* Davetiye için değişik fikirler bulmak güzel. Arkadaşımınki buzdolabı magnetiydi; kullanışlı ve kalıcı. Tabii davetiye aynı zamanda evleneceklerin ruhunu da anlatmalı. 200 YTL civarı...
* Bütçeye karar vererek mönü seçimi yapmak gerek. Arkadaşım kendi evlerinin bahçesinde olacağı için barbekü yapmaya karar verdi. Davetiyelere 'topuklu ayakkabı giymeyin' notunu eklemeyi unutmadılar!
* Oturma düzeni olmayacaksa; elde tabak, çatal, bıçak, bardak ve çanta taşımak zor olur. Arkadaşım köfte- ekmek, hotdog, dürüm gibi elde yenen ve konsepte uygun yiyecekler seçti. Düğün pastası konusunda ise farklı bir fikri var; iki ısırımlık pastalar tepsilerde müzik eşliğinde sunulacak. Ama önce birbirlerine yedirecekler. 200 küçük pasta 3.590 YTL.
* Mönü ile birlikte gelinlik de bakılmalı. Hazır alınması mantıklı; çünkü provaya vakit kalmıyor! Bir günde bin YTL'ye süper bir gelinlik bulabilirsiniz...
* Diğer önemli iki kalem ise süsleme, nikah masası ve gelin buketi. Bunlar için bir firma ile çalışmak en doğrusu. İkinci önemli kalem; müzik! Giriş, pasta ve ilk dans şarkıları seçilmeli; düğün genelinde neler çalınacağına karar verilmeli. Bunun için işinin ehli bir DJ bulabilirsiniz. Bin dolar tutabilir!
* Damatlık almak o kadar kolay ki! 600 YTL civarı... Kır düğünü olacağı için damat da lastik bir ayakkabı giyebilir.
* Düğün günü için saç ve makyaj konusunda berberle anlaşmak gerek. Saç ve makyaj denemeleri yaparsanız son dakika bir sorun yaşamazsınız. 750-1000 YTL tutar!
* İç çamaşırı alın! Çünküüüü gelin hediye paketi gibi olmalıdır! 200 YTL
* Son olarak nasıl bir çiçek taşımak istediğinize karar verin. 100 YTL.