kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Şifo'nun 16 çocuğu yıldız futbolcu olmaya hazır!

ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN
Kendi adını taşıyan televizyon programı 'Şifo Mehmet Futbol Okulu' ile birbirinden yetenekli 16 çocuğu, geleceğin yıldız futbolcuları yapmak için yetiştiren Şifo Mehmet iddialı. Şimdiden iki öğrencisini Beşiktaş Futbol Kulübü'ne transfer eden ünlü futbolcu, "Amacımız sadece çocukların yeşil sahadaki gelişimi değil. Onların sosyal hayatına da destek veriyoruz" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şifo'nun 16 çocuğu yıldız futbolcu olmaya hazır!
Onlar hayatın çok başında futbol ile tanışan genç yetenekler... Her biri mahallede, bahçede, hatta evinde futbol oynarken yolları Türk futbolunun başarılı isimlerinden Mehmet Özdilek yani nam- diğer Şifo Mehmet ile kesişti. Bir anda hayatları değişen bu 16 küçük futbolcu, şimdilerde Şifo Mehmet ve diğer hocalarının eşliğinde hem futbola hem de hayata hazırlanıyor. Sosyal konulara duyarlılığıyla tanınan, 2001'deki jübilesinde bile 2 trilyonluk geliri Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayarak herkesin bir kez daha sevgisini kazanan ünlü futbolcu, kendi adını taşıyan televizyon programı 'Şifo Mehmet ile Futbol Okulu'nda; 1'i kız 16 yetenekli futbolcuyu, hem yeşil sahalara hem de hayata hazırlıyor.

İYİ BİRER BİREY OLACAKLAR
8 haftadır süren ve TV8 ekranlarından yayınlanan programda; Şifo Mehmet ve ekibinin verdiği futbol eğitiminin yanı sıra konularında uzman kişiler de iyi yetişmiş birer birey olmaları için 16 sporcuya çeşitli eğitimler veriyor. Bu eğitimlerde; aile yaşantısının önemi, değer yargıları, olgun ve mantıklı düşünme yolları gösteriliyor. Yani günümüzde büyüklerin bile unuttuğu pek çok konuda rehberlik ediliyor. Minik futbolcular ayrıca yemek yeme adabı ve davranış kuralları gibi konularda da bilgilendiriliyor.

ÇOCUKLARDAN ÖDÜL ALDI
Kısacası 'Şifo Mehmet ile Futbol Okulu' Türkiye'de en kapsamlı sosyal sorumluluk projelerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Zaten program daha 8 haftadır ekranlarda olmasına rağmen şimdiden bir ödül aldı. Özellikle çocuklar tarafından ilgiyle izlenen program, bu yıl ilki düzenlenen ve Dünya Çocukları Birliği tarafından verilen 'Sporun Çocuklara Sevdirilmesi' ödülünü kazandı. Ödülü TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın elinden alan Şifo Mehmet, "Ben bugüne kadar çok ödül aldım ama çocukların verdiği ödülün anlamı ayrı... Ümit ediyorum ki, bu süreç uzadıkça birçok ödüle aday olacağız" diye konuştu.