kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Cumartesi SABAH 
FİLİZ AKIN

Her şeye rağmen

Son günlerde birçok kanser vakası duydum. Bir kısmı arkadaşım ve çok sevdiğim kişiler... Onları doktorum Prof. Serdar Turhal'la konuşturdum. Tedavimi, moral için neler yaptığımı anlattım. Daha önce tanımadığım bir hanımda ise hastalık ikinci kez, bu sefer lenfoma olarak nüksetmiş. Onu da bizim ikinci kez bu işten kök hücreyle sıyrılan yiğit kızımız Açelya Elmas'la konuşturdum. Açelyacık sevgilisiyle ayrılmanın kendisini kanserden daha çok acıttığı bir dönemde, (yanında annesi, babası ya da başka bir akrabası olmadan) aylarca hastanede kaldı. Kök hücre uygulaması yapılanların hepsi taburcu olduğu için o, günlerce "Olmadı," endişesi içinde tedavi gördü. Sonunda başardı, iyileşti. Sevgili Açelyamız, ismi gibi güzel, hâlâ pırıl pırıl ve dizilerde oynuyor. Aynı gün, bir başka arkadaşımın daha, çok zor bir ameliyatla yaşatılacağını duyduğumda içim karardı.

UMUT DA OLMASA...
Bana bu haberi verene "Keşke bir şey yapabilseydim," dedim. O da "Daha ne yapacaksın? Sen bütün kanser hastalarına ve yakınlarına umut oldun," derken ağlamaya başlamasın mı? Bu olay beni çok duygulandırdı. "Ne olur etkilenme, sen bize lazımsın," dediğinde, ikimiz de ağlıyorduk. Eğer o kadar olumlu bir katkım olduysa, bundan mutluluk duyarım.

SİZ DE BİR BİLET ALIN
Ankara Koleji'nde, Türk Eğitim Derneği'nin (TED) desteğiyle parasız yatılı okuma imkânı, hayatıma o kadar şey kazandırdı ki... Her şeyden önce kendime olan güvenimi artırdı. Onlara manevi borcum, sevgim hiç bitmez. Yakında eğitim konusunda inanılmaz güzellikte yeni çalışmalarına da tanık olacağız. Şimdilik sizleri hem TED'lilerin bir araya gelip sohbet edeceği hem de başarılı, ama maddi imkânı olmayan çocuklara burs sağlamak amacıyla bu konuda her zaman aşırı duyarlı ve destekçi olan sevgili Ali Poyrazoğlu'nun Ben Eskiden Küçüktüm oyununa bilet almaya davet ediyoruz. Biz de küçüktük, ama şanslıydık. Önümüzü açan, başarılı bireyler olmamızı sağlayan bir eğitim aldık. Aydınlık bir gelecek için bir meşale de siz yakın! 7 Mayıs Pazartesi akşamı, Levent İş Sanat Kültür Merkezi'nde. Bilet satış noktası: TED İstanbul Temsilciliği