kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Rich Ross çocuk sahibi olmamasına rağmen, işini heyecanla yapıyor.

Çocuklar ekrandan ayrılmayacak

EYLEM BİLGİÇ
Çocukların sevgilisi Disney'in artık Türkiye'de de bir kanalı var. Disney kanalının dünya başkanı Rich Ross ile İstanbul'da görüştük..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çocuklar ekrandan ayrılmayacak
Disney Channel Worldwide, dünyanın en başarılı çocuk kanallarından biri. Mickey Mouse, Winnie the Pooh gibi kahramanların yaratıcısı, şimdi Amerika, Avrupa, Ortadoğu, Asya, Pasifik, Latin Amerika ve Afrika'dan sonra Türk çocuklarıyla da buluşuyor. Geçtiğimiz hafta Digitürk 67. kanalda yayına başlayan Disney Channel Türkiye, Türk izleyicilere yönelik olarak dublajlı programlar ve tanıtımlar hazırlıyor. Disney Channel Worldwide'ın Başkanı Rich Ross, Disney Channel'ın aslında çocukların yönetiminde, bütün aileye hitap eden bir kanal olduğunu söylüyor...

- Sizin favori Disney kahramanınız hangisi? - Benim favori karakterim Winnie the Pooh serisinden Tigger.

- Yeni dizileriniz var mı? - Evet, bu yıl Mickey ve arkadaşları ile ilgili yeni bir dizi film hazırlıyoruz.

- Çocuklar için çalışmak yetişkinler için çalışmaktan daha mı zor? - Yetişkinlerin çerçevesi çok daha geniş olduğundan, bir seyirci kitlesi oluşturmak daha zor. Bu açıdan çocuklara hitap etmek daha kolay gibi görülüyor ama çocuklar da daha değişken. Bugün sevdikleri bir şeyi yarın hiç sevmeyebiliyorlar...

- Peki, çocukları doğru yönlendirmek adına, mesaj kaygısı taşıyor musunuz? - Elimizde bir fırsat var ve biz bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bunu da rol modeli yaratarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Disney karakterlerinin hepsinin iyi bir rol model olduklarını düşünüyorum. Dünyanın dört bir yanında çocuklarla görüşmeli anketler yapıyoruz ve çocuklar bu anketlere verdikleri yanıtlarda, bizim programlarımızdan, sosyal ortamda nasıl davranmaları gerektiği gibi iyi şeyler öğrendiklerini söylüyorlar.

- Farklı ülke pazarlarına girerken, yayınlayacağınız programları o ülkeye göre mi seçiyorsunuz, yoksa her ülkede aynı programlar mı yayınlanıyor? - Yeni bir pazara girmeden önce, o kültüre uymayacak bir programımız var mı diye bakıyoruz. Onun dışında kendi programlarımızı tamamlayacak yeni programlar da alıyoruz. Ama sonuç olarak hemen her ülkede benzer.

- Çocuğunuzun olmadığını söylediniz, çocuklara yönelik bir iş yapıyorsunuz, bu sizin için dezavantaj değil mi? - Dezavantaj olsaydı bugün bu mevkide karşınızda oturuyor olmazdım. Zaten çocuk programlarını çok yetenekli bir grupla birlikte hazırlıyoruz. Onların da çoğu anne, baba.