kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

ANAVATAN'da Kocabıyık istifası

Yeni Haber
Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turuna katılmayarak CHP'nin yanında yer alan ANAVATAN Partisi ile Doğru Yol Partisi'ndeki istifalar devam ediyor. Anavatan Partisi MKYK üyesi Hüseyin Kocabıyık partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kocabıyık yazılı açıklamada, Anavatan Partisi yönetiminin cumhurbaşkanlığı seçimi birinci oylamasına katılmama tutumunu eleştirerek, ''Oylamadan bir gün önce Sayın Genel Başkan'a da açıkça ifade ettiğim gibi, Anavatan Partisi MKYK üyeliğinden ve partiden istifa ediyorum'' dedi.

Partisinin oylamaya katılmayarak ''Milli iradeye, onun temsil makamı TBMM'ye, demokrasiye, Anayasanın açık hükümlerine sadakatsizlik gösterdiğini'' öne süren Kocabıyık, ''partisinin misyonundan uzak düştüğü'' görüşünü savundu.


DYP VE ANAVATAN'DAN İSTİFALAR

Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde partilerinin izlediği tutum nedeniyle DYP ve ANAVATAN'lı bazı yerel yöneticiler ile teşkilat üyeleri istifa ettiler.

Ankara'nın Çamlıdere ilçesine bağlı Peçenek Belde Belediye Başkanı İdris Cengiz, Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde partisinin tavrından dolayı DYP'den istifa
ettiğini bildirdi.

Bu arada Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, partisinden istifa eden Peçenek Belediye Başkanı Cengiz ile AK Parti
Ankara İl Başkanlığı Danışma Kurulu yönetiminden istifa eden Zeki Durmaz, Celalettin Uludağ ve iş adamı Selçuk Solmaz'ın BBP'ye katıldığı kaydedildi.

DYP Çorum İl Sekreteri Fahrettin Uzlu, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın cumhurbaşkanlığı seçimindeki tutumunun, milletin vicdanında derin yaralar açtığını öne sürerek, yaşanan gelişmelerin kendisini üzdüğünü ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ANAVATAN İlçe Başkanı Mehmet Faik Yüksel ile 38 parti üyesi istifa etti.

Yüksel ve beraberindeki üyeler, istifa dilekçelerini parti genel merkezi ile ilgili makamlara sunduklarını kaydederek, parti yönetiminin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tavrı nedeniyle istifa karar verdiklerini bildirdi.

Kahramanmaraş'ta 63 yıldır Demokrat Parti (DP), Adalet Partisi (AP) ve DYP misyonu içinde görev alan 81 yaşındaki Zekeriya Bağrıaçık, Genel Başkan Mehmet Ağar'ı eleştirerek, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Rize'nin Hemşin ilçesinde yapılan ANAVATAN İlçe Kongresi'nde mevcut başkan da dahil olmak üzere başkanlığa aday olan çıkmadı.
ANAVATAN İlçe Başkanı Hüseyin Göral, partisinin cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde izlediği tutumu protesto etmek amacıyla aday olmadığını açıklayınca, başkanlık görevine talip olan çıkmadı.

Kongre, partinin yetkili kurullarınca gelecek haftaya ertelenirken, Göral ve diğer yönetim kurulu üyeleri, genel merkeze tepki göstererek, tekrar aday olmayacaklarını vurguladı.

AJANSLAR