kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
 
08:00 Kahvaltılık
10:40 Zerda
12:00 Yalnız Kalpler
13:10 Türk Sineması
15:00 Bizim Evin Halleri
16:00 Aşk Oyunu
18:00 Passaparola
19:30 Ana Haber Bülteni
20:30 Sinema: Elling
22:10 Sinema: Ateşkes
00:20 Sinema: Çığlık 3
 
00:20 Sinema: Çığlık 3
Kanal1 00.20.
Seri 3. bölümüyle ekranda
Windsor College'deki korkunç olaylardan sonra Sidney, Kaliforniya'da tek başına yaşamaktadır. Geçmişini aklından bir türlü silemeyen genç kızın, ölmüş annesinin görüntüsü sürekli gözünün önüne gelmektedir. Güvenliği için ismini değiştiren Sidney, telefonla zor durumdaki kadınlara yardım etmektedir. Genç kızı telefonla arayan kimliği belirsiz bir kişi, Stab 3 filminin setinde işlenen cinayetler hakkında bilgi verir.
 
22:10 Sinema: Ateşkes
Kanal 1'de yayınlanacak 'Ateşkes', 1. Dünya Savaşı'nda Noel'i kutlamak üzere bir dakikalığına ateşkes ilan eden askerlerin öyküsünü anlatıyor.
Televizyonda ilk kez, Kanal 1 ekranlarında gösterilecek olan 'Ateşkes- Merry Christmas' adlı film, 1. Dünya Savaşı'nda, cephede birbirlerine 10 metre uzaklıkta, siperlerde Noel'i karşılayan askerlerin hikâyesini anlatıyor.

MÜZİĞİN BÜYÜLÜ GÜCÜ
Filmde olaylar şöyle gelişiyor: Noel akşamı her siperde kaygılı bir kutlama başlar. Önce İskoçlar daha sonra Almanlar aslında hepsi için ortak melodiler mırıldanmaya başlayınca cephede, "düşman" askerleri birbirine yaklaştıran bir yumuşama rüzgârı eser. Komutanlar ateşkes için anlaşırlar ve askerler Noel'i birlikte kutlarlar. Ama askerler ertesi gün birbirlerine kurşun sıkacak olmalarının burukluğuyla birbirlerinden ayrılırlar. Bu kutlamayla askerler aslında ne kadar çok ortak noktaları olduğunu ve savaşın anlamsızlığını keşfeder. Filmde savaşların gereği olarak halklar arası düşmanlığın devlet tarafından bilinçli olarak yaratıldığı da vurgulanmış. Yönetmen, bu düşmanlığın okullar aracılığıyla daha çocukluktan beyinlerimize kazındığını ve dinin nasıl iktidar aracı olarak kullanıldığını çarpıcı şekilde gösteriyor.
Kanal 1 22.10

Filmin kimlik kartı

Yönetmen: Christian Carion
Görüntü Yönetmeni: Walther van den Ende
Yapım: 2005, Fransa - Almanyaİngiltere - Belçika - Romanya
Tür: Dram
Oyuncular: Diane Kruger,Benno Fürmann, Guillaume Canet,Gary Lewis, Dany Boon, Daniel Brühl