kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Klibin yolu mahkeme oldu!

Ferhat Göçer'in 'Yolun Açık Olsun' klibinin Yalın'ın 'Ben Bilmem' klibiyle figüranlarına kadar aynı olduğunu yazmıştım. Hemen son dakika haberini bildireyim; Göçer'in yapımcısı Samsun Demir'le görüştüm. Klibi çeken Dijital Sanatlar'dan Mustafa Uslu'ya dava açacaklarını söyledi. "Sanatçım kötü duruma düşürüldü" diyen ve klibi toplatan Demir'in açıklamalarına yine döneceğim. Ama şimdi söz hakkı Mustafa Uslu'da. Önce Uçankuş'a demeçlemiş Uslu: "Yalın'ın klibinin görüntü hakları bizim, istediğimiz gibi kullanırız!" Bence suyundan da koyun Sayın Uslu. Yalın klibini firmanız Murad Küçük'e çektirdi diye kırpıp kırpıp başkasının klibinde kullanmayı içinize sindiriyorsanız, o sizin yaratıcılığınızın eksikliği. O sizin emeğe, hatta Ferhat Göçer'e saygısızlığınız.

N'APALIM BÜTÇEMİZ YOKTU
Neyse, Mustafa Uslu nihayet beni aradı tabii. Birinci mazeretini yukarıda yazdık. İkincisi ise "N'apalım bütçemiz yoktu, eldeki görüntüleri değerlendirdik" oldu. "Bu nasıl bir mantık, cevaplarınız beni tatmin etmiyor!" dedim. O zaman her bütçesi olmayan, eski kliplerden apartsın! Sonra sordum, "Neden ille de havaalanında çektiniz. Ferhat'ı düz duvarın önüne bile koyup çekebilirdiniz!" Çünkü plak sirketi klibin havaalanında çekilmesini istemiş! Aslında kendisi Tünel'de çekecekmiş ama Ferhat'ın modern görünmeyeceğine inanan yapımcısı kabul etmemiş. Elinize sağlık, şimdi de taklitçi göründü! Peki Uslu'nun bu yorumlarına Göçer'in yapımcısı Samsun Demir ne diyor? "Bütçemiz yoktu ne demek, biz klip için 30 bin YTL verdik, az mı? Hem biz bile bile neden Yalın'ın klibinin aynısı çektirmek isteyelim ki? Resmen aynı görüntüleri bizim klibe de koymuşlar..."

YARATICILIK DA PARAYLA MI?
Demir, 'Yolun Açık Olsun'un Yalın'ın klibine benzediğini, Murad Küçük arayıp, uyarınca fark etmiş. Hemen klibin değiştirilmesini istemiş! Ama Uslu "Bu görüntüler bizim, istediğimiz gibi kullanırız" diye ısrar etmiş. Demir de "İstediğin gibi kullanırsın da bizden izin aldın mı?" diyor ve çok sinirleniyor. Bu arada Uslu ısrarlı; paraları yokmuş, her şey paraya dayanıyormuş... "Yaratıcılık da mı parayla Sayın Uslu?" diye soruyorum. O zaman şu arşivlik cevabı veriyor: "Bu ülkede 60'lı yılların filmleri mesela 'Küçük Hanımefendi' bile yeniden çekiliyor, klip neden çekilmesin?" Bahanede sınır tanımayan yönetmeni türünün son örneği olarak çerçeveletip asmak istiyorum! Daha da söyleyecek söz bulamıyorum... Allah içine sindirsin, karar mahkemede verilsin!