kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Hande Subaşı, 'Şarkı Söylemek Lazım'da sesinin güzelliğiyle dikkat çekmişti. Metin Arolat, son günlerde "Hande Subaşı'yı keşfeden adam" olarak anılıyor.

Hande'nin albüm için biraz pişmesi gerekir!

Yeni bir albüm için kolları sıvayan ünlü şarkıcı Metin Arolat, 'Şarkı Söylemek Lazım'daki partneri Hande Subaşı'ya övgü yağdırdı: Hande şu haliyle Demet Akalın kadar iyidir. Pek çok ünlüden de daha iyi şarkı söyler! ..
Geçtiğimiz hafta 'Şarkı Söylemek Lazım' adlı yarışmadan, manken partneri Hande Subaşı'yla birlikte elenen ünlü şarkıcı Metin Arolat; "Hande günümüzdeki pek çok ünlüden daha iyi şarkı söylüyor" dedi. Son günlerde; 'Hande Subaşı'nın güzel sesini keşfeden adam' olarak da adından söz ettiren Arolat, yaz ortasında yeni bir albüm çıkaracağını belirterek, "Bu proje için çok güzel şarkılar hazırladım" şeklinde konuştu. Magazin dünyasındaki polemiklerden uzak durmasıyla ve 17 yıllık dostu megastar Tarkan'a çektiği kliplerle de tanınan Metin Arolat'la; Hande Subaşı'nın şarkıcılığı ve müzik dünyasına dair düşüncelerini konuştuk.

BİR STAR AVCISI GİBİYDİM
* Hande Subaşı'yı 'Şarkı Söylemek Lazım' yarışması için siz önermişsiniz. Sesinin güzel olduğunu daha önceden biliyor muydunuz?
Bir star avcısı gibi yarışmada yanımda olacak kişiyi arıyordum. Hande'nin nişanlısının ağabeyi, benim en yakın arkadaşım. Hande'nin nişanlısı da askerde olduğu için biz Cihan ile birlikte Hande'yi yalnız bırakmıyor; ona kol kanat geriyorduk. Hande'yi bir defileden çıkarken aldığımız bir gün, arabada şarkı söylüyorduk. Ben birilerini arıyordum ama Hande hiç aklıma gelmiyordu. Demet Akalın'ın bir şarkısını söylüyorduk ve Hande bir yerde Demet'in yapmadığı bir yorum yapıverdi. Birden, 'Sen ne güzel söylüyorsun' dedim ve göz göze geldik. Ben günlerdir partner arıyordum ve Hande yanıbaşımdaydı! Üstelik şarkı söylemeyi seviyordu.

* Yarışmanın favorileri arasında yer aldığınız halde, geçen hafta elendiniz. Hande Subaşı şu anda albüm yapmak istese ona ne önerirsiniz?
Şu anda Hande'nin albüm yapması doğru olmaz. Yani samimi olmaz gibi geliyor bana. Bunun meyvelerini toplamak, bundan hemen yararlanmak gibi bir şey olur, Bunu da dinleyicilerin samimi bulacağını düşünmüyorum. Hande'nin daha pişmesi lazım!

* 'Pişmesi lazım' sözünü biraz açar mısınız? Ne demek istiyorsunuz?
Bunu sadece şarkıcılık anlamında söylemiyorum. Eline geçen fırsatı iyi değerlendirmek için hamle yapmak doğrudur ama; bu müzik işinde öyle bir ters tepiyor ki bazen! 'Bak işte yarışmada sesini beğendik diye hemen albüm yapıyor' denme ihtimali var. Yoksa Hande piyasadaki birçok şarkıcıdan çok daha iyi şarkı söylüyor.

SESİ ŞU ANDA DEMET KADAR İYİ
* Hande, Demet Akalın'ın bir şarkısını farklı yorumladığı için sizin dikkatinizi çekti. Bu farklı yorum; Demet'den daha güzel okudu anlamına mı geliyor?
Daha iyi değil, farklı yorumladı. Ama Hande'nin de şu haliyle Demet kadar iyi olduğunu düşünüyorum. Hatta sadece Demet değil, birçok kişiden daha iyi olduğunu söylüyorum. Tabii ki eğitim gereklidir ama mesela Kibariye; eğitim almadığı halde dünya güzeli bir sese sahiptir. Bu bir Allah vergisi yetenektir. Ritim duygusu, ses rengi, duyguyu hissedebilmek, detone olmamak... Bunlar Allah'ın verdiği bir takım şanslardır.

* Peki Hande ilerde albüm yapmalı mı?
Hande müziğe aşık. Bence Hande hayatını müzik ile uğraşmadan geçirirse; kendisini eksik hissedecektir. Bir de bu Allah vergisi yeteneği varken, bunu kullanması gerektiğini düşünüyorum. Bana göre; Hande'nin hayatında müzik her şekilde olmalı.

HİÇBİR POLEMİĞE KARIŞMAM
* Hande ilerde süperstar olursa onu siz keşfetmiş olacaksınız!
Keşfetmek değil de karşılaşmak diyelim. Hande'nin egzotik bir güzelliği var; herkes gibi güzel değil o! Hayata, 'Ben ünlü olmalıyım, şöhretli olmalıyım, herkes benden bahsetsin' diye bakmıyor. Dolayısıyla Hande'yi ucuz magazin içinde görmüyorsunuz. Böyle düzgün bir insan bu yeneteklere sahip ve bu kadar da güzelse; birçok insandan birkaç adım öndedir.

* Şarkıcı kimliğinizin yanı sıra; çektiğiniz klipler de adınızdan çok söz ettiriyorsunuz. Sizi bu konuda diğerlerinden farklı kılan nedir?
Ben bir klip çektiğim zaman, klasikleşsin diye uğraşırım. Yani o kadın ya da adamı güzel ya da yakışıklı göstermek için uğraşmam. Kısa vade için çekilip, sonra unutulup giden işler istemem. Bu benim hayatım için de böyledir. Kimbe benim polemiklere karıştığımı göremez. Çünkü ben o anki gündeme girip de kısa vadede kendimi yok edecek bir insan değilim.

KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR
* Gerçekten de sizi hiçbir polemiğin içinde görmüyoruz...
Başka birileri polemik yaparken; ben onları televizyondan izlerken bile ensemdeki tüyler utancımdan ürperiyor. Nasıl böyle bir şey yapabiliyorlar? Çok sevgili değiştiren ve bunu anlatan kişiler, yeni yetişmekte olan çocukları etkilediklerinin farkında bile değil!

* Sanatçının örnek alınan kişi olduğunu vurguluyorsunuz...
Sanatçı bohem yaşayabilir, özel hayatında farklı olabilir. Buna karşı değilim. Ama bunu topluma göstermeye başladığı zaman karşı çıkıyorum!

* Yeni bir albüm için kolları sıvadınız. Albüm çıktığı zaman sizi bir polemiğin içine görür müyüz?
Sizce böyle bir şey olabilir mi? Albüm bir kaç ay sonra çıkıyor. Ama çok güzel şarkılar yapıyorum ve çok acele etmiyorum. Yaz başı ya da ortası gibi piyasada olur.