kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Hurmalı biftek

Isıtılmış 1 çorba kaşığı zeytinyağında etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Bir tabağa alın ve sıcak tutun. Aynı tavada kalan yağı ısıtın. Havuç ve soğanları ilave edip, karıştırarak soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Soğanların arasına et ve hurmaları yerleştirin ve üzerine suyu gezdirin. Kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER 5 kişilik
* 1 tabak hindi biftek

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

* 2 adet küçük boy soğan (4'e bölünmüş)

* 2 adet küçük boy havuç (kalın verev kesilmiş)

* 20 adet hurma

* 1/2 su bardağı su (kaynar)