kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Aşkın ve ebedi bağlılığın ifadesi olarak kabul edilen tek taş yüzük, kimilerine göre de 'kadınların en iyi dostu'... Farklı mesleklerden kadınlara tek taş yüzükte tercih ettikleri markaları sorduk. Her birinin tercihleri farklı olsa da sonuçta hiçbir kadın tek taşa "Hayır," demiyor

Tek taş yüzüğün Kare As'ı

HANDE ŞARMAN
20.04.2007
Atasay
36 ay taksit kampanyasıyla herkesi tek taş sahibi yapmayı hedefleyen Atasay markası, modacı Dilek Hanif ve manken Ebru Şallı'nın favori markası. Ebru Şallı, Atasay için şunları söylüyor: "Çok model seçeneği var. En önemlisi istediğiniz gibi bir tasarım uygulayıp, beğendiğiniz modeli üretebiliyorlar. Sadece tek taşta değil, tüm mücevherlerde tercih edilebilecek bir marka." Sanem Ilıca da aynı sebepten tek taş yüzükte Atasay markasını tercih edenler arasında. Atasay Kamer tarafından 1989 yılında kurulan mücevher markasında bugün her zevke göre tasarımlar var. Ayrıca evlilik hazırlığı yapanlar için ilginç promosyonları da sunuyor. 2 bin YTL ve üzerindeki fiyattaki tektaş pırlantalardan birini seçenler, 'Benimle evlenir misin?' yazan ve çiftin fotoğrafının yer aldığı bir puzzle veya limuzinde evlenme teklifi organizasyonu gibi kişiye özel hediyelerden birine sahip oluyor.
(Aldığı oy:3) * * *

ZEN Diamond
Pazarlama ve iletişim sorumlusu Berna Kuleyin dokuz yıllık evli. En beğendiği tek taş yüzük markasının ZEN Diamond olduğunu belirten Kuleyin, "Modelleri çok hoş. Tasarımlarını benim çizgime yakın buluyorum. Eşimle evlenirken aldığımız markalı bir tek taş değildi ama markalardan en çok Zen'i beğeniyorum," diyor. TV editörü, çevirmen Gökçe Tuncer de ZEN Diamond'ın tasarımlarını beğenenlerden. Ama onun tercihinin başlıca sebebi, ZEN'in sadeliğe önem vermesi. Evlenme hazırlıkları yapan reklamcı Seda Aydın ise "Elime kalem alıp modelleri ben çizsem ancak bu kadar bana uygun olurdu," diyerek beğenisini ifade ediyor. Mücevhere meraklı olanlar için markanın Bluediamond Pırlanta Akademisi'nde 2004 yılından bu yana pırlanta konusunda eğitim verildiğini eklemekte fayda var.
(Aldığı oy: 3) * * *

Goldaş
Basın danışmanı Ayça Güçlüten, tek taş yüzük konusunda, genel olarak mücevherlerini beğendiği Goldaş'ı tercih ettiğini belirtiyor. Güçlüten, Goldaş için, "Sadece tek taşında değil; küpeden bileziğe kadar her tür mücevherinde Goldaş'ın sade tasarımlarını beğeniyorum," diyor. 1993 yılında İstanbul'da kurulan Goldaş, Goldart Holding'in bir iştiraki. Goldaş'ın Chip Gold, Silver D'sign, Assortie, Wedding D'Sign markaları bulunuyor. Goldaş'ın Türkiye, Rusya ve Çin'de birçok mağazası var. İşletme sahibi Devrim Şensoy da en çok Goldaş'ın tek taşlarını beğendiğini, çeşitler arasında seçim yapmanın kolay olmadığını belirtiyor.
(Aldığı oy: 2) * *

Tepot
Bir firmada halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışan Derya Temel, henüz evli değil. Hayalindeki tek taşı sorduğumuzda şunları söylüyor: "Tepot, tasarımları sebebiyle en beğendiğim markalardan. Henüz evli değilim ve evlenme teklifi sırasında müstakbel eşimin bana sunduğu yüzüğün markası çok da önemli değil. Ama markalar arasından en çok beğendiğim de Tepot." Marka, 1966 yılından bu yana mücevher üretimi işinde. Tepot'un Kapalıçarşı'nın yakınındaki Nuruosmaniye mağazası 1987 yılında açılmış.
(Aldığı oy: 1) *

Ariş
Birkaç ay önce nişanlanan Meltem Muluk, tek taşta en beğendiği markanın Ariş olduğunu, özgün tasarımları sebebiyle bu markayı seçtiğini belirtiyor. Ariş'in Adana, Adıyaman, Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Çorum, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Konya, Ordu ve Samsun gibi pek çok şehirde mağazaları var. Tek taş yüzük yapımının bir sanat olduğunu savunan markanın, Amerika başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine de satışı var.
(Aldığı oy: 1) *

TOP 5
1. Atasay
2. ZEN Diamond
3. Goldaş
4. Ariş
5. Tepot


Dilek Hanif
(Modacı)
Atasay
Ebru Şallı (Manken)
Atasay
Meltem Muluk
(Mimar)
Ariş
Berna Kuleyin Tolga (Pazarlama ve iletişim sorumlusu)
ZEN Diamond
Sanem Ilıca (Ev kadını)
Atasay
Derya Temel (Halkla ilişkiler uzmanı)
Tepot
Ayça Güçlüten (Basın danışmanı)
Goldaş
Gökçe Tuncer (TV editörü)
ZEN Diamond
Seda Aydın (Reklamcı)
ZEN Diamond
Devrim Şensoy (İşletmeci)
Goldaş
Haberin fotoğrafları