kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Empire Sunar

Empire Notu: Empire'ın mayıs sayısında Örümcek-Adam 3'ün ayrıntılı ve yetkin bir eleştirisini bulabilirsiniz. Uzun zamandır bu filmi bekliyor ve Örümcek'i çok seviyoruz ama ne var ki; uluslararası eleştirmenimiz sadece üç yıldız layık görüyor bu filme. Tobey, Kirsten ya da Sam röportajları isteyenler için de 10 sayfalık özel bir Örümcek-Adam 3 dosyası mevcut. Ayrıca Gus Van Sant, Asia Argento, Park Chan Wook, Tom DiCillo gibi önemli isimlerle bire bir yaptığımız röportajlar da son sayımızda.

Örümcek-Adam 3
Sevilen süper kahraman Örümcek-Adam yine aramızda. Üstelik, yine tehditlerle birlikte: Venom, Kum Adam, ikinci nesil Yeşil Cin... Bire karşı üç. Üç kötünün birlikte saldırıya geçtiği Örümcek-Adam 3'te, kahramanımız en büyük mücadelesini veriyor. Bu kez sahnenin en önemli konuğu Venom. Eddie Brock'la birleşerek ortaya çıkan bu yaratık, Daily Bugle gazetesinin sahibi J. Jonah Jameson'un astronot oğlu John Jameson tarafından uzaydan getiriliyor. Parker'ın bedenine girip onunla bütünleşiyor ve onun yeni kostümü haline geliyor. İlk başta kimsenin canlı olduğunu anlamadığı kostüm, Parker'ı ele geçirmeye çalışıyor. Parker'ın ayağı tam kötülerin tarafına kayacakken, bu güce karşı koymayı başarıyor. Bu kez hedef, karakteri daha zayıf olan Brock oluyor. Örümcek'in üçüncü macerasında yine kadro tamam: Kirsten Dunst, siyah kostümüyle daha da çekici hale gelen Tobey Maguire ve tabii yönetmenimiz Sam Raimi. Ancak bu filme ek bir gizem ve bela katmak üzere konuk gelen bir karakter daha var: Bryce Dallas Howard'ın oynadığı Gwen Stacy. Uzun lafın kısası, bilgisayar efektlerinin konuştuğu tam gaz aksiyon paketiyle Örümcek-Adam 3 sevenlerini üzmeyecek gibi.
Tür: Fantastik, aksiyon, çizgi roman
Yönetmen: Sam Raimi
Oyuncular: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church.

Sözün Bittiği Yer
Tür: Dram
Yönetmen: İsmail Güneş
Oyuncular: Mehmet Özgür, Yasemin Balık, Volkan Severcan, Elif Sümbül.
Okullarda palyaço gösterileri yaparak hayatını kazanmaya çalışan Turgut'un tek varlığı, hem analık hem babalık ettiği oğlu Umut'tur. Baba-oğul birbirine yaslanarak geçinip giderken, Umut'un kan kanserine yakalandığı ortaya çıkar. Ve Turgut, paranın gücünü konuşturduğu bu hayata karşı sevgi ve azimle mücadele etmek zorundadır. Film, İsmail Güneş'in 1998 yapımı Gülün Bittiği Yer adlı filminin devamı niteliğini taşıyor. Düşünün, kan kanseri dünyalar tatlısı bir çocuk... Ne diyelim, en iyisi mendillerinizi hazırlayın!

Temel Parçacıklar
Tür:
Dram
Yönetmen: Oscar Roehler
Oyuncular: Moritz Bleibtreu, Christien Ulmen, Martina Gedeck, Franka Potente.
Michel Houellebecq'in aynı adlı romanından uyarlanan film, iki üvey kardeş olan Michael ve Bruno'nun hikâyesini anlatıyor. Birbirinden farklı yetiştirilen bu iki adamın kimlikleri karmaşık ve (özellikle) kadınlarla olan ilişkileri arızalıdır. Ve kaderin cilvesidir ki, 30'lu yaşlarında aşkı tattıkları iki kadın da aynı anda hastalanır. Bu durum karşısında karar vermek zorunda kalırlar. Ya zor da olsa ilişkilerini sürdürecek ya da eski, serbest ve fantezi dolu yaşamlarına geri döneceklerdir. Film, güçlü oyunculukları ve çarpıcı kareleriyle Houellebecq'in romanını aratmıyor.
Haberin fotoğrafları