kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Güneşten daha parlak

ESRA ÇORUH
20.04.2007
İlkbahar-yaz sezonunda 80'li yılların disko görüntüsünü andıran 'metalik' kumaşlar çok moda. Peki bu kadar gösterişli renkleri, kıyafetlere nasıl uyarlamak gerekiyor?..
1 Her şeyde dore Sadece takılarda alışık olduğumuz altın parıltısı kıyafetlere de taşındı. Dore şortlar, etekler, trençkotlarla birlikte çok parlak bir sezon kapımızda.

2 Düğün dernek zamanı
Yaz aylarında bir düğüne veya özel bir davete gidecekseniz, işte size baştan aşağıya dore giymek için iyi bir fırsat! Dore kumaştan bir mini elbise ya da payetli bir bluzla gecenin en şık kadını siz olabilirsiniz...

3 Spor kıyafetlerde parlaklık 'Dore ve lame sadece gece kıyafetlerinde giyilir' tabusunu artık bir kenara atın. İlk başlarda garip gelse de günün her saatinde parlak bir parça giymeye alışmanız gerekiyor. Gündelik kıyafetler arasında özellikle spor ayakkabılar ve tişörtler göz alıcı renkleriyle dikkat çekiyor.

4 Beyazla mükemmel uyum Dorenin en uyumlu olduğu renk, kesinlikle beyaz. Dore ya da lame kıyafetinizi, beyaz bir şalla tamamlayabilirsiniz.

5 Çizgili trikolar Simli trikolar da bu sezon çok moda. Çok parıldamak istemiyorsanız, dore çizgili trikoyu jeanle bile rahatlıkla giyebilirsiniz.

6 Sade olun Dore ve lamenin normal renklerden daha dikkat çekici olduğunu unutmayın. Bu trende uyum sağlamak istiyorsanız, rüküş olmamak adına sade modelleri tercih edin.

7 Ayakkabılarda ikisi bir arada Ayakkabılarda dore ile lame renkleri yarış halinde... Hatta kimi tasarımcılar bu iki parlak rengi birlikte bile kullanıyor. Miu Miu'nun platformlu sandaletleri sezonun en favori ayakkabısı.

8 Bronz tene uyar Peki bikininizde dore rengi kullanmaya ne dersiniz? Bu size ilk bakışta Banu Alkan'ı hatırlatsa da, bronz tenle dorenin çok yakışacağını unutmayın. Plaj giyiminde de dore çok var.

9 Büyük çanta Büyük boy dore bir çanta kullanmak hem çok işlevsel hem de trendy. Bu çantalar, sonbahar-kış sezonunda da değerini koruyacak.

SORUN SÖYLEYELİM

- Canlı renkler moda ama ben alışkanlıklarımdan kurtulamıyorum. Ne yapmam gerekir? (Didem K.-İzmir)
- Sizi uyarmalıyım ki, sonbahar-kış sezonunda da bu parlak renkleri göreceğiz. Yaz günlerinde canlı renkleri beyaz renkli aksesuar, ayakkabı ve çantayla tamamlayabilir; kış günlerinde de siyah kalın opak çorapla kullanabilirsiniz. Cesur olun ve bir parçayla da olsa parlak renk modasına uyun!