kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Hükümet ne dedi?

'Halk seçerse tartışmalar durur'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi durumunda tartışmaların da büyük ölçüde duracağını düşündüklerini kaydetti. "10'uncu Avrasya Ekonomi Zirvesi" sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, 5+5 formülüne ilişkin sorular üzerine, bu noktada görüşmelerin ve değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti. Güler, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin arzu edilen bir nokta olduğunu söyledi.

'Piyasalar olumlu tepki verdi'
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, seçim kararının ekonomiyi nasıl etkilediği sorusuna karşılık, karara, bu sabahtan itibaren piyasaların çok pozitif tepki verdiğini söyledi. Unakıtan, Türkiye'de her şeyin normal seyrinde devam etmesi halinde, ekonomideki gelişmelerin de normal devam edeceğini, ekonominin altyapısını hukuk ve demokrasinin oluşturduğunu kaydetti.

'Koltuğu işgal etmeyiz'
AKP grup toplantısına katılan bakanlar, gazetecilerin erken seçimle ilgili sorularını şöyle yanıtladı:

* Seçim kararı alındıktan sonra görevinden ayrılacak üç bakandan biri olan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Hazırlıklı mıydınız?" sorusuna, "Her şeye, her zaman hazırlıklıyım" dedi.

* Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise ne zaman görevden ayrılacaklarının sorulması üzerine "Hemen açıklanır açıklanmaz. Yani boşuna koltuğu işgal etmeyiz" dedi.