kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Görevi bana bırak ve git'

İsrail başbakanı Olmert'e beklenmedik darbe... Dışişleri Bakanı Livni, istifa etmesini istedi, göreve açıkça talip oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Görevi bana bırak ve git'
İsrail'de geçen yaz Lübnan'da Hizbullah ile 33 gün savaşın değerlendirildiği Winograd Raporu Başbakan Ehud Olmert'i koltuğunu sallıyor. Raporda savaşın başlangıcını doğru değerlendirememekle ve ihtiyat açısından ciddi bir başarısızlıkla suçlanan Olmert'in başı bu sefer de Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile dertte...

'Ben buradayım'
Şahin görüşleriyle tanınan Livni, dün ani bir kararla basın toplantısı düzenledi. Olmert'in çağırdığı acil durum kabine toplantısından sonra televizyonda canlı yayınlanan açıklamasında, "Başbakan'a istifa etmesini, bunun şu anda yapılacak en doğru şey olduğunu söyledim" dedi.

Yitzaki istifa etti
"Ben görevimde kalıp, hükümetin çalışmalarının devamını sağlayacağım" diyen Livni'nin bu açıklaması İsrail basını tarafından "resmen silahını çekti" şeklinde yorumlanıyor. Ülke basınında Livni'nin, dışişleri bakanlığından başbakanlığa yükselen Golda Meir'ın ardından ülkenin ikinci kadın başbakanı olmak için çalıştığı iddia ediliyor. Bu iddialar İsrail koalisyon grubunun başkanı Kadima Partili Avigdor Yitzaki'nin dün Başbakan'ın istifasını istemesiyle ayyuka çıktı. Yitzaki akşam saatlerinde istifa etti. Eski Başbakan Ariel Şaron kadar "şahin" olduğu bilinen Livni, 22 yaşında İsrail dış istihbaratı Mossad'a girdi. 4 yıl sonra bıraktı, asıl mesleği avukatlığa girdi. İlk kez 8 yıl önce milletvekili seçildi.

'Göreve devam'
Livni'nin babası "Büyük İsrail" için gerilla eylemleri yapan Etzel örgüntünün lideriydi. Livni, yıldızı en parlak aday olarak görünse de, başka isimler de telaffuz ediliyor. Bunların başında da Başbakan Yardımcısı Şimon Peres geliyor. Olmert, Livni ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada "Ülkeyi yönetmeye devam edeceğimden eminim" dedi.