kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

TV yerini ve ölçüsünü odanıza göre seçin

TİMUR SIRT
Tüplü TV'lerin yerini ince ve geniş ekranlar alıyor. Televizyonun boyutu ve yerini ise odanın tasarımı ve pencereden giren ışık belirliyor ..
İLİŞKİLİ HABERLER
TV yerini ve ölçüsünü odanıza göre seçin
Dostlarınızı eve topladınız, dev maça hazırlık yapıyorsunuz. Yeni ince ekran plazmanızı yerleştirdiniz odaya ve maç başladı. Ancak gündüz oynanan maç yüzünden pencereden giren ışık görsel zevkinizi bozdu. Önüne kalın perde koydunuz, bu kez de sıcak hava keyfinizi kaçırdı. Yerini değiştirip pencereye arkası dönük şekilde televizyonu kurdunuz. Bu sefer de kalorifer peteği televizyonun fazla ısınmasına neden oldu. Plazma, LCD veya projeksiyon televizyon almadan önce ekranın boyutu ve konumu için mutlaka evde iyi bir keşif yapmak gerekiyor.

Maç için plazma
Geleneksel tüplü televizyonlar (CRT) yerini, LCD, plazma, projeksiyon gibi dijital televizyonlara bırakıyor. 2007 yılında plazma ve LCD televizyona olan ilginin büyük ölçüde artması bekleniyor. Satışların 2006 yılını en az ikiye katlaması öngörülüyor. Daha önceleri 5 bin YTL'ye satılan 106 ekran plazmalar artık 3 bin YTL'ye satılıyor ve özellikle futbol maçı izleyenler tarafından tercih ediliyor. Üstelik televizyonu seçerken tasarım da büyük rol oynuyor.

Fazla ışık varsa
LCD TV Plazma televizyonlarda parlaklık ve kontrast oranı diğerlerine göre daha iyi. On binde bir kontrast oranı artık standart olmaya başladı. Samsung 15 bine bir kontrast oranına sahip ince ekran televizyonların duyurusunu yaptı. Ancak odanıza doğrudan giren ışık fazlaysa LCD hem projeksiyona hem de plazma TV'ye göre daha iyi sonuç veriyor. Ancak yeni plazma televizyonda kullanılan teknolojilerle yansıma sorunu da minimuma düşürülüyor.

Duvarı seçin
Televizyonun odada duracağı yeri arkasını yaslayacağınız duvarın ölçüsünü bilmeden karar vermeyin. Bu yüzden alışveriş yapmadan önce mutlaka evinizin ölçüsünü ve televizyonun konumunu belirleyin. Zira mağazada küçük gibi görünen cihazların boyutları eve geldiğinizde sizi şaşırtabilir.
Haberin fotoğrafları