kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Teoman Metehan

Yeni projeler orta gelire hitap edecek

EBRU ERDOĞAN / EKONOMİ
26.04.2007
Teknik Yapı'nın Kartal ve Uğur Mumcu'da yapacağı konutlar 100-220 bin YTL'den satılacak. Haziranda başlayacak inşaat için 2 bin kişilik ön talep listesi hazır..
Türkiye'de yüksek gelir grubunun beşinci, altıncı evini aldığı bir ortam olduğunu dile getiren Teknik Yapı CEO'su Teoman Metehan, gerçek konut ihtiyacı olanların orta gelirliler olduğunu söyledi. Artık orta gelirliler için konut yapacaklarını ifade eden Metehan, "Konutlarımızı 100 bin YTL'den başlayacak şekilde fiyatlandırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Konutlar küçülüyor
Gelir dağılımına bakıldığında hane halkının yüzde 85'inin 2 bin YTL'den az geliri olduğunu anlatan Metehan, TOKİ'nin bu gruba yönelik ev yaptığını, fakat bunun yeterli olmadığını söyledi. Haziran ayında başlayacakları Kartal ve Yakacık- Uğur Mumcu projelerindeki toplam bin konutun fiyatlarının 100-220 bin YTL arasında olacağını dile getiren Metehan, hedef kitlelerinin farklılaştığını belirtti. Projenin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu ifade eden Metehan, buna karşın ellerinde 2 bin kişilik bir ön talep listesi olduğunu dile getirdi. Son dönemde konut metrekarelerinde bir küçülmenin söz konusu olduğunu anlatan Metehan şöyle konuştu: "Teknik Yapı olarak biz de bu trendi takip ediyoruz. Yeni konutlarımızda 65-70 metrekare olmasını düşündüğümüz 1+1 konutların sayısını arttıracağız. Ev düzenlerini ona göre yapıyoruz. Her metrekarenin en iyi şekilde değerlendirildiği mimari planlar üzerinde çalışıyoruz."