kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

İMKB'ye yargıdan bir tokat daha

Okuyucularım hatırlayacaktır. Merkez'in halka arzı sırasında, İMKB Yönetim Kurulu'nun aldığı karar yargıya taşınmıştı. Ben de köşemde İMKB Yönetimi'nin aldığı kararın İMKB Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu belirtmiştim.
Bu görüşüme bazı gazeteci dostlarım eleştirmişti. İstanbul İdare Mahkemesi'nin İMKB kararını aynı gerekçe ile yürütmesini durdurduğunu daha önce siz değerli okurlarımla paylaşmıştım. İMKB Yönetimi, mahkemenin bu yürütmeyi durdurma kararına karşı bölge idare mahkemesi nezdinde itiraz etti ve bu itirazları da aynı gerekçe ile reddedildi. Düşünebiliyor musunuz İMKB'nin başında yıllarca Başbakanlık Müsteşarlığı da dahil bürokraside nice görevlerde bulunmuş biri bu kadar açık bir şekilde usulüne uygun davranmadan karar verebiliyor. Ben kararın içeriğine bugüne kadar hiç değinmedim ve eleştirmedim.
Ancak usulün yanlış olduğunu ve kararın geçersiz olduğunu yazdım durdum. Bugün gelinen nokta benim haklı olduğum bir kez daha tescil edilmiş oldu. Bakalım Dayan Osman bu karara ne diyecek?