kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sarkozy ve Royal kozlarını televizyonda paylaşacak

Yeni Haber
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerininin ikinci turu yaklaşırken adaylar Nicolas Sarkozy ve Segolene Royal bu akşam televizyon tartışmasında karşı karşıya geliyor. Yerel saatle 21.00'da başlayacak tartışmayı 20 milyona yakın kişinin izlemesi bekleniyor.

Royal'in televizyon tartışmasında Sarkozy'nin seçilmesi halinde ülkede rahatsızlık doğabileceğini savunacağını ve Sarkozy'nin hükümetteki performansını öne koyması bekleniyor. Sarkozy'nin de sert adam tipinden biraz uzak durabileceği iddia ediliyor. Ancak Sarkozy, Royal'ın kadın olması nedeniyle biraz daha ılımlı duracağı iddialarını reddediyor. Sarkozy, "Bir erkekle tartıştığın gibi bir kadınla tartışamazsın fikri ben çok maço." dedi.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı adaylarından Nicolas Sarkozy, kamuoyu yoklamalarında önde gidiyor. BVA araştırmasına göre, Sarkozy, oyların yüzde 52'sini alırken solcu aday Segolene Royal oyların yüzde 48'ini alıyor. Araştırma, seçimlerin ilk turunda üçüncü sırada kalan Francois Bayrou ile Royal'ın arasında yapılan televizyon tartışması sonrasında yapıldı. Seçimlerin ikinci turuna kalan Sarkozy ve Royal, Bayrou'nun destekçilerini kendi taraflarına çekmeye çalışıyor.