kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Şemdinli davasında karar 16 Mayıs'a kaldı

Yeni Haber
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Şemdinli'de Umut Kitabevi'nin bombalanması ardından Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından 39 yıl 10 ay 27'şer gün hapis cezasına çarptırılan sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in temyiz başvurusuna ilişkin kararını 16 Mayıs Çarşamba günü açıklayacak.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz'e verilen hapis cezasına ilişkin kararın temyiz duruşması, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yapıldı. Temyiz duruşmasına, sanık astsubayların avukatları katıldı. Müvekkillerinin tahliyesini ve Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hapis kararının bozulmasını isteyen avukatlar, iddianameyi eleştirdi. Sanık avukatlarından Vedat Gülşen, iddianamenin "devletin kurumlarını sorgulayan, Cumhuriyet kurumlarını birbirine düşüren" bir nitelikte olduğunu belirterek, "Bombalama eyleminden uzaklaşılarak, sosyolojik ve siyasallaşmış bir iddianamedir" dedi.

KARAR 16 MAYIS'TA

Sanık avukatlarının görüşlerinin açıklanmasının ardından Yargıtay 9. Ceza Dairesi, temyiz istemine ilişkin kararın, 16 Mayıs Çarşamba günü açıklanacağını bildirdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklar hakkındaki kararın, usul eksikliği, eksik soruşturma ve esastan bozulmasını istemişti.

(ANKA)