kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İran: Saldıranın elini keseriz

Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer programlarını engellemek için kendilerine saldıracakların ''elini keseceklerini'' söyledi.

Yurt gezisi çerçevesinde güneydoğudaki Kerman eyaletinde halka seslenen Ahmedinejad, Batılı ülkelerle krize neden olan nükleer programlarına değinirken, bu konuda taleplerinin ''adaletin uygulanması'' olduğunu ifade etti.

''Bizim isteğimiz, dünyada yasak olan bir şeyin herkes için yasak olması, yok eğer serbestse herkes için serbest olmasıdır'' diyen İran lideri, nükleer teknoloji alanında kendi haklarından başka bir şey istemediklerini, haklarından ''iğne ucu kadar'' geri adım atmayacaklarını vurguladı. Sorunun çözümü için müzakere kapısını her zaman açık bıraktıklarını kaydeden Ahmedinejad, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İran halkı hiçbir zaman diğer milletlerin hakkını çiğnemedi. Bu nedenle dünya, İran milletinin kendi hakkının çiğnemesine izin vermeyeceğini de bilmeli. İran halkı,, kendi hakkını elde etmek için sonuna kadar direnecek ve kendisine saldıranların da elini kesecek.''

Dünya milletlerinden ''İran'ın endüstriyel yakıt üretim çarkını elde ettiğini'' de dikkate almalarını isteyen Ahmedinejad, ''nükleer teknolojinin bütün kapasitelerinden yararlanma konusunda ısrarlı olduklarını'' belirtti.