kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Erken seçim risk değil, mali disiplini sıkılaştıracağız'

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin ciddi bir imtihandan geçtiğini belirterek, erken seçim seçeneğinin bu aşamada ekonomi için risk oluşturmadığını savundu..
Genelkurmay bildirisinin ardından hükümetin izleyeceği yolu ve Anayasa Mahkemesi kararını merakla bekleyen piyasaların nabzını Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da tuttu. Unakıtan, SABAH'a yaptığı değerlendirmede, "Türkiye bir imtihandan geçiyor" dedi. Hafta başındaki açılışta piyasaların son gelişmeler karşısında soğukkanlılığını koruduğunu belirten Unakıtan, "Piyasalar ilk gün makul davrandı ama onlar da geleceği gözlüyor" görüşünü savundu. Unakıtan, Türkiye'nin gerek ekonomide gerekse demokratik standartlarda son 4.5 yılda elde ettiği kazanımlardan geri adım atmaması gerektiğini vurguladı ve şöyle devam etti:

GÖZLER ÜZERİMİZDE
"Dünya siyaset ve finans çevreleri projektörlerini Türkiye'ye çevirmiş bekliyor. ABD'si, AB'si 'Türkler ne yapacak?' diye süreci izliyor. Türkiye önemli bir imtihandan geçiyor. Bu imtihanı başarıyla vermek zorundayız. İktidarıyla muhalefetiyle bu sınavı başarıyla atlatmamız ülkenin geleceği açısından son derece önemli." Erken seçim seçeneğinin bu aşamada ekonomi için risk oluşturmadığını savunan Unakıtan, şunları söyledi: "Erken seçimi risk olarak görmüyoruz. Risk, belirsizliğin olduğu yerde belirir. Belirsizlik unsurlarını ortadan kaldırdığınızda risk de giderek azalır. Çok hassas günlerden geçiyoruz. Arkadaşlarıma talimatım mali disipline her zamankinden daha fazla özen göstermeleri. Mali disiplini sıkılaştırıyoruz. Çünkü mali sıkılaştırmanın gerekli olduğu bir dönemi aşıyoruz."