kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sınavla özürlü personel alınacak

Yeni Haber
Kamu kurum ve kuruluşları, özürlü personel istihdam etmek için sınav açacak. Sınavı kazanan 213 özürlü, çeşitli kurumlarda iş başı yapacak.

AA muhabirinin Devlet Personel Başkanlığından aldığı bilgiye göre, başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Anayasa Mahkemesi, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı olmak üzere birçok kuruma, 4857 sayılı ''İş Kanunu''nun 30. maddesi gereğince, sınavla en az yüzde 40 özürlülük oranına sahip personel alınacak.

MEB'e başvuru 14 Mayıs Pazartesi, diğer kamu kurumlarına başvurular ise 8 Mayıs Salı günü mesai bitimine kadar yapılabilecek.Buna göre, MEB, Türkiye genelinde genel idari hizmetli statüsünde lise veya dengi mesleki ve teknik okul mezunu 100 özürlü personel alacak.

Müracaat edeceklerin Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Balıkesir, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Hatay, Isparta, İstanbul, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Sinop, Van, Yozgat, Kırıkkale ve Batman İl Milli Eğitim müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Sınav yerleri İl Milli Eğitim müdürlüklerince belirlenecek ve sınav 20 Mayısta yapılacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, 4 yıllık yüksekokul mezunu 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile ilköğretim(ortaokul) mezunu 1 hizmetli olmak üzere toplam 2 özürlü personel alacak. Başvurular, sadece Anayasa Mahkemesine yapılabilecek.

2 yıllık yüksekokul mezunu özürlü personel ilanı veren Devlet Personel Başkanlığı, toplam 3 genel idari hizmetli memur alacak. Adaylar, Devlet Personel Başkanlığı Personel Şubesi Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecekler.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı ise 3 genel idari hizmetli memur ile 2 santral memuru olmak üzere toplam 5 özürlüyü işe alacak.

Sınav başvurusu kurumun Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına yapılacak. Sınavla ilgili bilgiler giriş belgesinde yer alacak.Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, bilgisayar işletmeni kadrosuna, meslek yüksekokullarının finans ve muhasebe, muhasebe, bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulama bölümleri mezunu 1, hukuk fakültesi mezunu 1 kişi olmak üzere toplam 2 özürlü personel alacak.

Adayların bilgisayar işletmeni kadrosu için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar Kullanım Sertifikası ve avukat kadrosu için Avukatlık Ruhsatı'na sahip olması gerekiyor. Başvurular, Başkanlığın Personel Dairesine yapılabilecek.

ÖZÜRLÜ PERSONEL ALIMINDA SHÇEK İKİNCİ

SHÇEK Genel Müdürlüğü, 4 yıllık yüksekokulların ''sosyal hizmetler'' bölümü mezunu 2 sosyal çalışmacı, en az 2 yıllık yüksekokul mezunu 7 memur, 2 anbar memuru, 6 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, lise veya dengi mesleki ve teknik lise mezunu 2 memur ile 5 kaloriferci ve ilköğretim (ortaokul) veya ortaöğretim mezunu 2 kaloriferci ve 15 hizmetli olmak üzere 41 özürlü personel alacak.

Başvurular, Ankara, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Trabzon ve Tunceli İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne yapılabilecek.Vakıflar Genel Müdürlüğü, 4 yıllık yüksekokul mezunu 7 memur, hukuk fakültesi mezunu 1 avukat, mühendislik fakültesi mezunu 1 mühendis, lise veya lise dengi mesleki ve teknik okul mezunu 7 memur ve 4 hizmetli, endüstri meslek lisesi mezunu 3 teknisyen ve ilköğretim (ortaokul) mezunu 2 hizmetli olmak üzere toplam 25 özürlü personel alacak.

Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, elektrik mühendisliği mezunu 1 mühendis alacak.Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ise en az 2 yıllık yüksekokul mezunu 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile 1 daktilograf, lise veya dengi mesleki veya teknik lise mezunu 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile 1 bilgisayar işletmeni olmak üzere toplam 4 özürlüyü istihdam edecek.

ÜNİVERSİTELER DE ÖZÜRLÜ İSTİHDAM EDECEK

Özürlü personel alımı yapacak diğer kurumlar şöyle:

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü: Büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunu 2 memur, bilgisayarlı muhasebe bölümü mezunu 2 memur ile bilgisayar bölümü mezunu 1 programcı.Trakya Üniversitesi Rektörlüğü: Yüksekokul mezunu 1 memur, lise veya lise dengi mesleki ve teknik okul mezunu 2 memur, ilköğretim (ortaokul) mezunu 2 hizmetli.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuk fakültesi mezunu 1 avukat.Marmara Üniversitesi Rektörlüğü: Meslek lisesi mezunu 7 memur.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü: Lise ve lise dengi mesleki ve teknik okul mezunu 4 hizmetli ile ilköğretim (ortaokul) mezunu 1 hizmetli.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü: İlköğretim (ortaokul) mezunu 2 hizmetli.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü: 4 yıllık fakülte veya yüksekokul mezunu 1 memur.

Samsun İl Özel İdaresi: Fakülte mezunu 1 bilgisayar işletmeni ve 1 çözümleyici.

Ankara İli Polatlı Belediye Başkanlığı: Veterinerlik fakültesi mezunu 1 veteriner.

İzmir Asarlık Belediye Başkanlığı: Fakültelerin siyasal bilimler, hukuk, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi bölümleri mezunu 1 muhasebeci.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLANLAR

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki özürlü personel için başvuracak adayların iş talep formu doldurmaları gerekiyor. Başvuru yerlerinden alınabilecek iş talep formlarına ayrıca, SHÇEK için www.shcek.gov.tr, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü için www.eie.gov.tr, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü için www.byegm.gov.tr. adresinden de ulaşılabilecek. Başvurularda, adayların 1 vesikalık fotoğraf ve sağlık kurulu raporu fotokopisi vermeleri gerekiyor.

(AA)