kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Alaattin Çakıcı hastaneye kaldırıldı

Yeni Haber
Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan yer altı dünyasının ünlü isimlerinden Alaattin Çakıcı, tedavi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi.

Sabah erken saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilen Çakıcı, önce tutuklu ve hükümlüler bölümüne alındı. Daha önce rahatsızlığı nedeniyle kalp sintigrafisi çekilen Çakıcı'nın bu sefer ise kalbinden rahatsız olduğu belirtildi. Çok halsiz olduğu ve yürümekte güçlük çektiği gözlenen Çakıcı, yoğun güvenlik önlemi altında ilk önce Kardiyoloji servisine getirildi. Askerlerin kollarında güçlükle ayakta durabilen Çakıcı'nın sürekli "Komutanım çok rahatsızım, biraz dinlenebilir miyim?" şeklinde yardım istemesi ise dikkat çekti. Sürekli öksürdüğü ve konuşmakta zorlandığı görülen Çakıcı, görüntü alan basın mensuplarına da "Bayram değil seyran değil, niye çekiyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi. Çakıcı daha sonra Genel Cerrahi servisine getirildi.
Hastane yetkilileri, Çakıcı'nın 2006 yılının Nisan ayında hastaneye geldiğini ve karaciğer sintigrafisi çekilmek üzere randevu verildiğini belirterek, ''Geçen yıl randevu gereği hastaneye geldi. Yeni bir rahatsızlığı yok. Kendisine kan tahlilleri yapıldı. Sonuçlar çıkana kadar tutuklu ve hükümlü bölümünde bekletilmişti. Bu seferde kalp rahatsızlığından hastanemize geldi. Halen tetkikleri devam ediyor."

Avusturya'da 14 Temmuz 2004'te yakalandıktan sonra hakkında iade kararı verilen Çakıcı, uçakla Türkiye'ye getirilmiş, hakkındaki tutuklama kararları vicahiye çevrilerek önce Bayrampaşa Cezaevi, daha sonra da Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne nakledilmişti

(CHA)