kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Hasköy'de bina çöktü

Yeni Haber
Beyoğlu'nda bir binanın kısmen çökmesi sonucu 1 kişi hafif yaralandı. Hasköy Keçecipiri Mahallesi Köprülü Sokak'ta bulunan ve kullanılmayan 2 katlı bir binanın büyük bir bölümü, henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

Olay sırasında iç kısmı ahşap olan binadan düşen parçaların altında kaldığı belirtilen Kadir Etkeser yaralandı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Etkeser'in sağlık durumunun, iyi olduğu belirtildi.

Olay yerine gelerek incelemede bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, söz konusu binanın kendileri tarafından 15 gün önce boşaltılarak mühürlendiğini söyledi. Mühürlenmesinin ardından bir kişinin binada kalmaya devam ettiğini, bu kişinin de çatırtılar gelmesi üzerine çevredekilerce dışarı çıkartıldığını anlatan Demircan, ''Bizim için sevindirici olan, can kaybının yaşanmaması'' dedi.

Demircan, söz konusu binanın bitişiğinde yer alan 2 binanın da tedbir olarak boşaltıldığını belirterek, bu binalarda kalanlara barınmaları konusunda belediyenin yardımcı olacağını söyledi.

Olay yerine gönderilen Beyoğlu ve Şişli itfaiye ekipleri ile belediye görevlilerince yapılan araştırmada, binanın enkazı altında kalan olmadığı anlaşıldı.

Bitişiğinde yapılması planlanan bir binanın temel çalışması nedeniyle çökmüş olabileceği belirtilen binada, daha önce 6 kişilik Etkeser ailesinin oturduğu öğrenildi.

(AA)