kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
ESRA TÜZÜN

Felaketten korunmak için pratik tüyolar

* Herhangi bir şey yemeden önce bir bardak su için; bu yöntem genellikle açlığınızı bastırmanıza yardımcı olur.

* Partiye gitmeden ağzınızda şekersiz bir sakız olsun. Sakız, metabolizmayı hızlandırır.

* İşlenmemiş yiyecekler yerine daima bir parça meyve yemeye çalışın. Eğer meyve tek başına yetmezse, biraz fıstık ezmesi veya az yağlı peynir ekleyebilirsiniz. Meyvenizi çikolataya batırıp dondurabilirsiniz. Böylece canınız çikolata istediğinde, çikolataya batırılmış meyve yiyebilirsiniz.

* El altında bir poşet yarı tatlandırılmış çikolatalı kurabiye bulundurun. Eğer canınız tatlı bir şeyler isterse hemen bir avuç yiyebilirsiniz.

* İşlenmiş yiyeceklere yönelmeden önce pirinçli veya soyalı kurabiye yiyin. Çeşitli aromaları vardır ve soyalı korabiyelerde protein bulunur.

* Karbonhidrat bazlı ve işlenmiş bir şeyler yemek istiyorsanız, yiyeceklerinizi önceden tek porsiyonluk poşetlere bölün. Böylece ne kadar yediğinizi bilirsiniz ve elinizi kutuya daldırdığınızda, ne koparabilirseniz ağzınıza atmaktan kaçınabilirsiniz. Kızartılmış veya kavrulmuş yerine fırınlanmış ve tam kepekli hazırlanmış yiyecekleri tercih edin.

* El altında sağlıklı yiyeceklerin bulunmasına dikkat edin.

* Biraz küçük meyve yiyin; kiraz ve üzüm gibi. Yemesi zaman alır, küçük parçalar halindedirler ve daha sağlıksız yiyeceklere yönelme ihtiyacını ortadan kaldıracak kadar tatlıdır.

* Eğer teslim bayrağını çekerseniz, en azından yiyeceğinizi bir kaseye koyarak ne kadar yediğinizi ölçün. Ne olursa olsun, asla dondurmayı kutudan yemeyin. Çünkü kaşıklar kolayca kiloya dönüşebilir. Özellikle dondurmayı arkadaşlarınızla paylaşıyorsanız!