kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Masa başı diyeti' inceltiyor!

Bilgisayar başında çalışıp, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere müjde! 'Masa başı diyeti' tam size göre! Ofiste otururken, gofret veya cips atıştırmak yerine, meyve yiyip sağlıklı kilo vermek elinizde..
Zayıflama merkezi, spor salonu dolaşmadan; sağlığınızı tehlikeye atacak ilaçlar içmeden de incelmeniz mümkün. Yeni Aktüel dergisinden Aslı Ortakmaç'ın derlediği habere göre; 'masa başı diyeti' adı verilen beslenme düzeniyle sağlıklı kilo vermek çok kolay. Bu diyetin temel şartı ise; masa başında yediğiniz abur cuburlarla vedalaşmak! Gofret, çikolata, cips, bisküvi ve diğer atıştırmalıklar yerine sağlıklı besinler tüketmek. Ancak, acele etmeye gerek yok. Metabolizmanızı şaşırtmadan yavaş davranmakta fayda var.

CİPS YERİNE SALATALIK
Mesela, öncelikle masanızda havuç, salatalık ve bir paket galetaya yer açın. Karnınız zil çalmaya başladığında; biraz su için veya kendinize bir bardak meyve çayı hazırlayın. Gün içinde şeker ihtiyacınızı çikolata yiyerek gidermeye alışıksanız; şekerinizin düştüğünü hissettiğinizde üstü çikolata kaplı mısır gevreğini masanıza yerleştirin. Aman dikkat! Sadece ama sadece çikolata krizi önlenemez hale geldiğinde bunu yiyin. Çünkü, bu tür atıştırmalıklardan ne kadar tüketirseniz o kadar çok isteyeceksiniz.

ÖĞLE YEMEĞİNDE ROKA
Saat 13.00, kafeterya zamanı. Salata barın yakınındaki bir masaya oturmaya ne dersiniz? Yeşil yapraklı sebzeler daha hızlı kilo vermenize yardım edebilir. Örneğin A, C ve E vitaminleri, potasyum, kalsiyum ve demir yönünden zengin roka, bedeniniz için roket yakıtı etkisi yapabilir. Unutmayın; yeşil yapraklıların rengi koyulaştıkça, içindeki demir miktarı da artar.

SOSTAN UZAK DURUN

Bu arada; ne kadar azimli davransanız da salata barlar da dahil, her yerin kalori tuzaklarıyla dolu olduğunu unutmayın! Örneğin; yoğurtlu ve kremalı kremalı salata soslarından uzak durun. Kokteyl soslar yerine sadece sirke ve limon kullanmayı tercih edin. Sıcak bir şeyler istiyorsanız, bir porsiyon makarna ya da patates yemeği ve sonrası için biraz meyve iyi bir öğün olabilir. Üstelik bu mönü sizi akşamüstüne kadar açlıktan koruyacaktır.

SAHİDEN AÇ MISINIZ?
Ama en önemlisi, 'masa başı diyeti'nin temel prensibini aklınızdan çıkarmayın: Sadece 'öğle tatili' diye aç olmadığınız halde bir şeyler yemeniz gerekmiyor! Yemeğe karar vermeden önce kendinize şu soruyu sorun: "Gerçekten aç mıyım?" Cevaptan emin değilseniz; yürüyüş yapıp biraz temiz hava alın. Bu arada da bir elma yiyerek ve ofise döndüğünüzde bir bardak taze meyve suyu içerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları