kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Ekonomiye karşı içte ve dışta güven var'

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Başbakan Yardımcısı Sener, "Ekonomiye içte ve dışta güven var" mesajı verirken, hükümetin ekonomi yönetimi ve bürokratlar önceki gece "acil durum" zirvesi yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ekonomiye karşı içte ve dışta güven var'
Genelkurmay Başkanlığı'nın cuma gecesi açıkladığı bildirinin ekonomik istikrarı bozmaması için Ankara'da olağanüstü hal ilan edildi. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve ekonomi kurmayları "Acil durum" aşamasına geçti. Ancak, sabah saatlerinde piyasalarda gözlenen ılımlı tepkinin ardından, "İlk şok atlatıldı, şimdi gözler Anayasa Mahkemesi'nde" değerlendirmesi yapıldı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, içeride ve dışarıda ekonomiye güven duyulduğunu ifade etmesine rağmen, Yüksek Mahkeme'nin kararına kadar "ihtiyatlı duruşun" devam etmesi benimsendi. Devlet Bakanı Ali Babacan, pazar günü saat 21.00'de Hazine, Maliye, Merkez Bankası, Planlama ve BDDK bürokratlarını toplantıya çağırdı. Babacan, tüm kurumlardan, "son pozisyon" bilgisi aldı. Başbakan Yardımcısı Şener de "koordinatör" rolü üstlenerek hem bürokratlarla hem de piyasa aktörleri ile görüştü. Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası ise telefon köprüsü kurarak yatırımcıları nabzını tuttu. Başbakan Yardımcısı Şener, SABAH'a yaptığı değerlendirmede, "Ekonomiye içeride ve dışarıda güven duyulduğunu, piyasaların soğukkanlılığını koruduğunu" söyledi.

SAKİNLEŞTİRME SİNYALİ
Şener, daha sonra gün içinde şu mesajları verdi: "Piyasayı yakından takip ediyoruz. Ekonomik program, iç ve dış gelişmelere karşı istikrar sağlayacak nitelikte. Son 4 yılda 8 defa ekonomide hareketlilik yaşandı. Gelişmeler başarıyla atlatıldı."