kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Ümmet'in demokrasi aşkı

Horozu ile ünlü Denizli'nin babayiğit delikanlısı Ümmet Kandoğan vatan ve millet aşkı için 2002 seçimlerinde Denizli'den AK Parti milletvekili seçilmiştir. Hitabet gücü de olan Kandoğan, Meclis kürsüsünü çok iyi kullanmayı başarmış bir milletvekilidir.
Mahalli İdareler seçimleri öncesi partisinin Denizli Babadağ belediye başkan adayını beğenmediği için AK Parti'den istifa ederek daha sonra DYP saflarına katıldı. DYP milletvekili olarak AK Parti uygulamalarına en sert tepkiyi ortaya koyan milletvekili oldu. AK Parti'- nin demokratikleşme ve AB uygulamalarına en sert tepki Ümmet Kandoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde AK Parti'yi en fazla eleştiren DYP'li Ümmet Kandoğan oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasına 1 saat kala Genel Başkan Mehmet Ağar'ın, Abdullah Gül'ü desteklemeyeceği ni açıkladığı basın toplantısında Genel Başkan'ın yanında oturarak destek verdi. Ancak 1 saat sonra da partisini ve genel başkanı Ağar'ı bir kenara bırakarak Denizli horozu gibi böbürlene böbürlene TBMM Genel Kurul salonuna girdi ve üstelik söz alarak demokrasiye olan inancından dolayı Genel Kurul'a katıldığını, 70 milyon insanın TV ekranlarında kendisini izlediğini bile bile konuştu. Ümmet Kandoğan bu konuşmayı yaparken AK Parti sıralarında oturanların bile şaşkınlığı gözlerinden okunuyordu. Daha bir saat öncesine kadar genel başkanı ile basın toplantısına katılmış, ne hikmetse 1 saat sonra AK Parti'ye destek için TBMM salonunda yerini almıştı.
İşte vatan ve millet aşkı bu olsa gerek. Demokrasi âşığı!.. Ümmet Kandoğan'ı Denizlililer ilk seçimde dört gözle bekliyor olsa gerek.