kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Dalyan'da çamur savaşı

Dalyan'daki çamur banyolarını ziyaret eden İngiliz ve Avustralyalı ilk turist kafilesi, ''çamur savaşı'' yaptı..
Muğla'nın Dalyan beldesinde bulunan çamur banyolarında turizm sezonu hareketli başladı. İngiltere ve Avustralya'dan gelen yaklaşık 100 turist, çamur banyolarında hareketliliğe neden oldu.

ÇAMUR SAVAŞI YAPTILAR

Dalyan'da bulunan çamur banyolarını ziyaret eden İngiliz ve Avustralyalı turistlerden bir grup, çamur banyosunda güneşlenenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Bir anda ''çamur savaşı'' başlatan 2 İngiliz turiste, çamur banyosunda bulunan diğer turistler de katılınca, turistler arasında yaklaşık yarım saat süren ''çamur savaşı'' başladı. Bazı turistler ise çamurda güreştiler. Güreşen turistlere, arkadaşları tezahürat ile eşlik ettiler. Çamur savaşı yapan turistler kendilerini görüntüleyen televizyon ekibine de çamurla saldırdı. Çamur içinde kalan 2 gazeteci, zor anlar yaşadı.

DALYAN ÇAMUR BANYOLARI

Çamur banyolarına, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında günde 500, temmuz ve ağustos aylarında ise günde 600 turistin geldiği öğrenildi. Dalyan'daki çamur banyolarına yoğun ilgi gösteren turistler, çamur banyosu yaptıktan sonra, bir süre güneşin altında bekliyorlar. Kuruyan çamur, deriyi geriyor ve gözenekleri temizliyor. Güneş altında bekleyen turistler, daha sonra tesiste bulunan kaplıcalara girerek vücutlarını dinlendiriyorlar.

Klorür, sodyum, hidrojensülfür, flüorür ve radyoaktif radon gazı içeren 39 derece sıcaklıktaki kükürtlü sularla oluşturulan çamur banyolarının, romatizma, siyatik, kireçlenme, cilt hastalıkları, mantar, mayasıl, kaşıntı, kadın hastalıkları, damar sertliği, tansiyon, böbrek taşı gibi çeşitli hastalıklarına iyi geldiği iddia ediliyor.