kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

1 Mayıs'ta trafik kaosu

Yeni Haber
Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlamak isteyen grupların alana girmelerini engellemek için polis ekipleri ve askeri birlikler, alana çıkan bütün cadde ve sokaklarda yoğun güvenlik önlemi aldı.

Valiliğin yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle İstanbul'da trafik çilesi yaşandı. Aramalar nedeniyle trafikte kilometrelerce kuyruk oluştu. Vatandaşlar İstanbul Valisi Güler'in uygulamalarına tepki gösterdi.

"Olaylı 1 Mayıs, İstanbul trafiği felç oldu" videosunu izlemek için tıklayınız


BOĞAZ KÖPRÜLERİNDE YOĞUN TRAFİK

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarına yönelik Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüsü'nde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle özellikle kentin Avrupa yakasına geçişlerde büyük trafik sıkışıklığı yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Boğaz köprülerinde alınan güvenlik önlemleri ve aramaların da etkisiyle Avrupa yakasına geçişler yavaşladı.

Kentin Avrupa yakasına geçiş yönündeki trafik yoğunluğu Boğaziçi Köprüsü bağlantı yollarında Kızıltoprak'a, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bağlantılarında ise Küçükbakkalköy'e kadar ulaştı.

KAPALI YOLLAR

Sabahın erken saatlerinden itibaren Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve sokakları kapatan polis ekipleri, otobüs, minibüs gibi araçların alana girmelerine izin vermedi.

Dolmabahçe'de toplanacaklarını açıklayan başta DİSK olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu üyesinin Taksim Meydanı'na çıkmasını engellemek için polis, Dolmabahçe'den Gümüşsuyu, Nişantaşı ve Kabataş istikametlerini kapattı. Takviye askeri birlikler de Taksim Meydanı ve alana çıkan yollarda güvenlik önlemi aldı.

Kutlamalar nedeniyle İstanbul'da yaklaşık 17 bin polisin görev yapıyor.

ARAÇLAR TEK TEK ARANDI


Boğaziçi Köprüsü girişinde araçların tek tek aranması nedeniyle oluşan trafikte, umudu kesen vatandaşlar araçlarından inerek TEM'de yürüdü.

Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlamak için Asya'dan Avrupa'ya geçmek isteyenler gruplar için polis, sabahın erken saatlerinden itibaren Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüleri başta olmak üzere otoyollarda ve önemli kavşaklarda güvenlik önlemi aldı.

KİLOMETRELERCE KUYRUK


Boğaziçi Köprüsü girişinde trafiği tek şeride indiren emniyet güçleri, tüm araçları tek tek arayarak geçişlerine izin veriyor. Aramalar nedeniyle Asya istikametine kilometrelerce kuyruk oluştu. Trafik nedeniyle umudunu kesen vatandaşların araçlarından inerek yürümeyi tercih ettikleri gözlendi.

YOLLAR YENİDEN AÇILDI

Öte yandan 1 Mayıs kutlamaları dolayısıyla kapatılan yolların yeniden trafiğe açıldığı, iptal edilen ve yapılamayan metro, tramvay, otobüs ile şehir hatları vapur seferlerinin yapılmaya başlandığı öğrenildi.