kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kedi, şehrin elektriğini kesti!

Yeni Haber
Manisa'da 7 mahallenin 2.5 saat elektriksiz kalmasına, trafo merkezine giren bir kedinin ark yaptırmasının neden olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, bir süredir kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce enerji kabloları kesilerek çalınan Necatibey mevkisindeki enerji dağıtım trafosunda, dün gece yine sorun yaşandı.

Ani elektrik kesintisi üzerine olay yerine giden Manisa İtfaiye Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafo merkezinde meydana gelen yangına kısa sürede müdahale etti. Bu sırada yaşanan enerji kesintisi, kent merkezindeki 7 mahalleyi etkiledi.

Olay yerinde Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Resul İnci başkanlığında incelemelerde bulunan ekipler, sorunun, trafo merkezine giren bir kedinin ark yaptırmasından kaynaklandığını belirledi.

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ Müdürü Resul İnci, daha sonra yaptığı açıklamada, ''Bu trafomuz, kentin büyük bir bölümünün enerjisini sağlıyor. Arızanın meydana gelmesi üzerine tüm ekiplerimizle olay yerine geldik. Biz trafoya yine hırsızların girmesi sonucu arıza meydana geldiğini sanıyorduk. Ama ölmüş bir kedi bulduk'' dedi. Ekiplerin çalışması sonucu arıza giderilerek, mahallelere elektrik verildi.

(AA)