kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Solda birleşmeme inadı

Şenol ATEŞ/ANKARA
Tandoğan'dan sonra Çağlayan'da verilen 'birleşin' mesajına karşılık CHP, "DSP'yi kapatıp gelin, gerekli saygıyı göreceksiniz" çağrısından geri adım atmıyor, DSP ise "Seçim işbirliği yapalım" görüşünde ısrar ediyor. İşte liderlerin son yorumları:

* DENİZ BAYKAL (CHP): Çağlayan mitinginde herkes umarım gerekli mesajı almıştır. Cumhuriyete sahip çıkan güçlerin tek çatı altında toplanması gerekir. Ben hatta merkezin soluyla birlikte merkezin sağının da bir güçbirliği, işbirliği yapılması gerektiğine inanıyorum. Ancak çatı CHP olmalı. Diğer parti liderleri ile temas yok. Verebileceğim bir müjde maalesef yok. Sorun tek çatı noktasına gelmektir. Çift çatı ile yaklaşım sonuç vermez.

* ZEKİ SEZER (DSP): Çağlayan mitingi sonrası hiç bir şey eskisi gibi olmaz. Birleşin çağrıları haklı bir talep. Tandoğan'da da, Çağlayan'da da binlerce insanla konuştum. Bir tanesi 'DSP'yi kapatın' demedi. Güçbirliğinden söz ettiler. DSP'nin kapatılmasını kimse içine sindiremez. İçten haykırıyorlar, yürekleri yanıyor. Ama 'kapatmaya hayır' diyorlar. Her iki parti ayrı ayrı seçime girsin. Girmeden önce 'CHP-DSP birlikte koalisyon kurmaya karar verdik' diyerek protokol imzalayalım. İşbirliği isteyen yok. 'Sizi yutalım, yok edelim' diyen var. Kavga etmemek için başka şeyler söylemek istemiyorum.

* MURAT KARAYALÇIN (SHP): CHPDSP- SHP ortak hükümet programı ve başbakan adayı belirleyerek yepyeni bir heyecan yaratmalı. Birleşme yetmez. İnsanlara heyecan verici bir sunuş gerekli. Böyle bir işbirliği için çok gecikildi. Geciktirenleri kınıyorum. Çağlayan'daki milyonlar adına kınıyorum. CHP bugün ana muhalefet partisi. Sorumluluğu olmalı. Bu sadece bir protokol işi değil. Bu girişimden kaçmak halkın iktidarından kaçmak demektir. Bunun vebali çok ağırdır.