kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kaybolan bin 537 çocuk internet yoluyla aranıyor

Sırrıberk ARSLAN / MERKEZ
Üç yıl içinde kaybolan 1537 çocuğun kimlik bilgileri ve fotoğrafları Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi www.egm.gov.tr'de yayınlandı..
Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 2004 yılı ocak ayından, 2007 yılı 15 Nisan'a kadar kaybolan 1537 çocuğun kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını www.egm.gov.tr adresli resmi internet sitesinde yayınladı. Yetkililer, kayıp çocukları tanıyanların güvenlik güçlerine bilgi vermesini istedi. Sitede, ''Kayıp Şahıslar'' başlığı altında açılan bölümde, Türkiye genelinde kayıp olarak aranan çocuklar hakkında bilgilere fotoğraflarıyla birlikte yer veriliyor. Sitede 1537 kayıp çocuk hakkında bilgi yer alırken, kayıp çocukların büyük bölümünü kızlar oluşturuyor. Kayıp çocukların 902'si kız, 635 'i ise erkek. Son 4 yılda Türkiye genelinde en fazla çocuğun kaybolduğu il 240'ı erkek, 321'i kız olmak üzere toplam 561 ile İstanbul oldu. Bu rakamlara en yakın il olan İzmir de kayıp çocuk sayısı 127. Bu şehri Ankara 79, Mersin 69, Bursa 43, Eskişehir 41 kayıp çocukla izliyor.

EVDEKİ ŞİDDET ETKİLİ
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı yetkilileri, kaybolan çocukların büyük bir bölümünü, anne ile babanın geçimsizliği nedeniyle evden kaçan çocukların oluşturduğunu söyledi. Evdeki şiddetin çocukların evden kaçmasındaki en büyük etken olduğuna dikkat çeken uzmanlar "Olumsuz arkadaşlıklar ve nadiren madde bağımlılıklarından dolayı çocuklar evlerinden kaçıyor" dedi.
Haberin fotoğrafları