kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR

Piyasa da 'uzlaşı' bekliyor

Haberiniz olsun, küresel dünya güç odaklı yaklaşımları dışlayalı yıllar oldu. 20 gündür Tandoğan ve Çağlayan mitingine katılan en az 1 milyon insan Türk siyasetçisine, "Toplumsal uzlaşma istiyoruz!" dersi veriyor.
Sağcısı-solcusu, ateisti-dini bütünü herkes, "postala ve takunyaya" karşı kadınların önderliğinde "laik" düzen için kol kola yürüyor.
Daha ne olsun!!!
Bu bir devrim değil mi? Darısı Meclis'in içinde ve dışında yer alan siyasi partilerin başına!!! Oysa siyasetçiler hâlâ post kavgasını sürdürüyor. Dertleri gücü ele geçirmek.
Hâlâ, "Toplumsal uzlaşma mı, yoksa güç odaklı siyasi uzlaşma mı?" konusunda bir türlü karar veremiyorlar. Bu çelişkili tutum Türkiye'yi derin çekişmenin tam göbeğinde bırakıyor.
Olacak iş mi?
Mali piyasası küresel dünyaya entegre olmuş, yabancıların güdümüne girmiş ve fazla iyimser beklentilerle yanlış fiyatlama yapmış olan borsacılar, inşallah bu kez akıllanacak.
Artık piyasa aktörleri, orta vadeli senaryolarla Türkiye'nin yol haritasını öğrenmeye uğraşıyor. Demokrasimiz ciddi bir sınavdan geçiyor. Paraya yön verenler, çıkış yolu arıyor! Korkmayın, herkes konuşacak, yorum yapacak! Piyasa "bildiri" dalgasını çok iyi fiyatlayacak. Al-sat yapıp para kazanmak isteyenlerin dışında piyasalarda da kısa vadede pek bir şey olmayacak.
Çünkü herkes Anayasa Mahkemesi kararını bekliyor. Kritik haftada nasıl bir uzlaşı çıkacak onu gözlüyor.