kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Tecavüz kurbanı çocuk ipte asılı halde bulundu

Ercan DEMİRCİ / MERKEZ
Van'ın Kurubaş köyünde sekiz yaşındaki Dilan B., evlerinin bitişiğindeki ağabeyinin evinde salıncak ipiyle tavana asılı halde bulundu. Dilan'ın tecavüze uğradığı belirlendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tecavüz kurbanı çocuk ipte asılı halde bulundu
Van'ın merkeze bağlı Kurubaş köyünde 8 yaşındaki, Dilan B. adlı kız çocuğu, önceki gün kendi evlerinin hemen bitişiğindeki ağabeyinin evinde tavana asılı halde ölmüş olarak bulundu. Küçük kıza yapılan otopsi sonucunda, tecavüze uğradığı belirlendi. Van Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Korkunç olayın cinayet olma ihtimali değerlendirilirken, küçük kızın intihara zorlanmış olma olasılığı da araştırılıyor. Bu arada küçük Dilan'ın öğrenim gördüğü Kurubaş Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri dün acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Küçük kızdan geriye, bir hafta önce 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda okulda arkadaşlarıyla törende çektirdiği fotoğraflar kaldı.

SALINCAK İPİ OLDUĞU ANLAŞILDI
Kurubaş köyünde yaşayan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Dilan B., önceki gün kendi evlerinin hemen bitişiğindeki ağabeyi M.B.'nin evinde tavana asılı halde ölü olarak bulundu. İddiaya göre, olayı ilk olarak Dilan'ın 3 yaşındaki kız kardeşi gördü ve yengesine haber verdi. Daha sonra küçük kızın yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Savcılık olaya el koyarken, yapılan otopsi sonucunda küçük kızın tecavüze uğradığı belirlendi. Bu arada küçük kızın asılı olduğu ipin, evlerinin önündeki salıncak ipi olduğu anlaşıldı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

"OLAYDA HENÜZ GÖZALTI YOK"
Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirterek, "Küçük Dilan, ağabeyinin evinde boynundan asılı olarak bulunmuş. Yakınları bu şekilde jandarmaya haber vermişler. Olay yerine giden Cumhuriyet Savcısı arkadaşımız gerekli ön incelemeleri yaptıktan sonra küçük kızın cesedi Van Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsi incelemesi sonunda tecavüz bulgularına rastlandı. Ölüm sebebi ile ilgili inceleme başlattık. Cinayet veya intihar üzerinde duruyoruz. Ancak kesin bir şey söylemek mümkün değil. Alınan örnekler Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderilecek. Kız çocuğunun birinci dereceden tüm yakınlarının ifadeleri alındı. Gözaltına aldığımız kimse yok" diye konuştu.