kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

1 Mayıs'ta 'Taksim Meydanı' restleşmesi

Rıdvan TEZEL-Güngör KARAKUŞ
Vali Güler, "Taksim'de mitinge izin yok" derken, DİSK Başkanı Çelebi "Çiçeklerimizle yarım kalan bayramı tamamlayacağız" ifadesini kullandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
1 Mayıs'ta 'Taksim Meydanı' restleşmesi
1977 yılında 500 bin kişinin katıldığı ve 36 kişinin öldüğü kanlı 1 Mayıs kutlamalarının 30'uncu yıldönümünü DİSK ve KESK'in Taksim Meydanı'nda anmak istemesi krize neden oldu. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda anmaya izin olduğunu, sadece mitinge izin verilmediğini söylerken, DİSK ve KESK yöneticileri Taksim programını yaptıklarını ifade etti. Türk-İş de Kadıköy'de 1 Mayıs kutlaması düzenliyor.

PROVOKASYON UYARISI

Taksim'de bir toplantı daveti için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Vali Güler, "Bu konuda gerekli yasal işlemler de devam ediyor. 1 Mayıs'ta Taksim'de kitlesel eyleme izin verilmeyecektir. Birçok illegal kuruluşun çeşitli şekillerde oraya gelmek istedikleri, provokatif bir eylem hazırlığı içinde oldukları ve polisle de çatışmaya girecekleri konusundaki istihbari bilgileri değerlendiriyoruz" dedi. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ise, "Sayın Valimiz bir aydır bu kampanyayı sürdürüyor. Yarın (bugün) gerçekten gerilimsiz, coşkuyla ve çiçeklerimizle geçmişte yarım kalan bayramımızı tamamlayacağız. 30. yılında böyle bir anmanın engellenmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

41 OKUL TATİL EDİLDİ

1 Mayıs'ta uygulanacak yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle İstanbul'da 26 lise ve 15 ilköğretim okulu eğitime bir gün ara verme kararı aldı. Kadıköy'de bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacak. İDO'ya ait deniz araçları ile Kadıköy, Beşiktaş, Kabataş ve Karaköy iskelelerinden her türlü yolcu taşıması ve bazı tramvay seferleri bugün 07.30'dan itibaren iptal edildi. 1 Mayıs gösterilerinde 17 bin polis görev yapacak.
Haberin fotoğrafları