kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ülkeyi krize sokmak özel hünerleri

Alman basını Türk gazeteleri gibiydi. Hemen hemen hepsi fotoğraflarıyla mitingi aktardı ve halkın laikliğe sahip çıktığı vurgulandı.

* Frankfurter Allgemeine Zeitung: Türkiye'de iktidar savaşı. Gül'e karşı İstanbul'da dev miting. Genelkurmay darbe ile tehdit ediyor.

* Tagesspiegel: Ordunun muhtıra vermesi Avrupa'da iyi karşılanmadı. Mitinge 1 milyonu aşkın kişi katıldı. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, ordunun cumhurbaşkanı seçimine karışmaması yönünde uyardı.

ÇOĞUNLUK AŞIRI İSLAM'A KARŞI
* Die Welt: İslamlaşmaya karşı dev protesto. Türkiye kaosun sınırında. Gül'ü protesto için milyonlarca insan mitinge katıldı. Aynı kesim, ordunun darbe yapmasına da karşı olduğunu dile getirdi.

* Süddeutsche Zeitung: Asker hükümete karşı. Türkiye'de çoğunluk, aşırı İslam'a karşı. Türkiye'nin karanlık bir geçmiş ile demokratik bir gelecek arasında karar vermesi gerekiyor. Ülkeyi politik bir krize sokmak, Türklerin özel bir hüneri gibi görünüyor. Türkiye yine bir karar aşamasında ama laiklik ile şeriat arasında değil; demokratik bir gelecek ile karanlık bir geçmiş arasında.

* B.Z. : Türkiye patlamak üzere mi? Laikliğe sahip çıkmak ve hükümeti protesto etmek için sokaklara döküldüler. Atatürk'ün getirdiği laik sistem, ordu tarafından önemle korunuyor.

* Bild: Türkler laiklik için protesto yaptı. Halk, cumhurbaşkanı adayının İslamcı bir partiden olmasına tepki duyuyor. Ordu da bunu istemiyor.