kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Alfa 'hisseni alırım' dedi, Çukurova 'borcu öderim' sözü verdi

Alfa, Çukurova ile Turkcell'de ortak oldukları şirketteki hisselerini korumak için ihbar davası açtı. Çukurova 1.35 milyar dolarlık borcunu ödemek için finansman arayışında olduğunu açıkladı..
Turkcell'in ana ortaklarından Çukurova, Rus Alfa'ya 1.35 milyar dolarlık kalan borcunu ödemek için yeni finansman arayışında olduğunu açıklarken Alfa ise Çukurova'nın, birlikte kurdukları ve Turkcell'in dolaylı sahibi olan bir ortak girişim şirketinde Alfa'ya rehinli hisseleri finansman arayışında teminat olarak kullanmakla suçladı ve bu hisseleri korumak için İngiliz Virgin adalarında Cuma günü bir ihbar davası açtı.

DURUŞMA 25'İNDE
Turkcell'de dolaylı olarak yüzde 13.22 hisse sahibi olan Alfa Telecom, eğer Çukurova borcunu ödeyemezse, Turkcell'in ana ortağı Turkcell Holding'in yüzde 52.91'ine sahip olan, Virgin adalarında kurulu ortak girişim şirketi Cukurova Telecom Holding'te Çukurova'nın borcuna karşılık rehin tuttuğu yüzde 51'lik Cukurova Finance International hisselerine el koyabilmesini sağlayacak şekilde bu ülkedeki bir mahkemeye ihbarda bulundu. Cukurova Telecom International'da Alfa Telecom Turkey ise yüzde 49 hisseye sahip. Alfa açıklamasında, "Alfa'nın söz konusu hisselerin mülkiyetini devralmaya hak sahibi olduğuna dair talebinin İngiliz Virgin adaları mahkemesince kabul edilmesi ve bunun sonucunda kontrol devri sonucu doğduğu takdirde, Alfa derhal ilgili idari kurumlardan gerekli izinlerin alınması için başvuracak" denildi. Çukurova ise açıklamasında başvuruyu doğruladı ve kendilerinin aynı gün yaptıkları tedbir talebinin mahkemece olumlu karşılandığını söyledi ve "Alfa'nın tedbirin bitiş tarihi olan 25 Mayıs'a kadar hisselerle ilgili herhangi bir harekette bulunması mümkün değildir" dedi. Mahkeme 25 Mayıs'ta her iki tarafın da katılacağı bir duruşma yapacak.