kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Millet her defasında yeniden ayağa kalkar

Başbakan Erdoğan, "Ulusa Sesleniş" konuşmasında, gerginliğe yol açacak ifadelerden kaçındı Ancak Başbakan'ın "Milletin her defasında "yeniden ayağa kalktığı" mesajı vermesi dikkat çekti..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay'ın gece yarısı açıklamasının hemen ertesinde çekilen "Ulusa Sesleniş" konuşmasında, yeni bir gerginliğe yol açacak ifadelerden kaçındı. Erdoğan'ın geçmişte "kalkınma mücadelesinin kesintiye uğradığı, durakladığı, krizlere uğradığı" dönemlere vurgu yapması dikkat çekti. Erdoğan, bu dönemlerde "milletin varolma iradesinin yeniden ortaya çıktığını ve yeniden hedeflere doğru yürümeye başladığını" söyledi. Konuşmasında sade bir fon kullanan Başbakan'ın sağında Türk bayrağı yer aldı. Konuşmanın akışına göre bazen toplu konut açılışları, bazen otoyol açılışları görüntüye geldi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

* ÖNYARGILARDAN KURTULURSAK: 'Sevgi' denilen o ulvi güzelliği hep birlikte yakalamak büyük bir sermayedir. Birbirimize sevgiyle yaklaştığımız sürece çok şeyleri aşarız. Türkiye'nin, bu birliğe ve bu beraberliğe, ön yargılardan sıyrılmış olarak bu sevgiye çok ihtiyacı var.

* SARSILMAZ İRADE: 84 yıllık süreçte Türkiye büyümüş, gelişmiş, kalkınmış. Zaman zaman kalkınma mücadelesi kesintiye uğrasa, krizler yaşansa, duraklama dönemlerine girilse de milletimizin varolma iradesi her defasında yeniden ortaya çıkmış ve ülkemiz ayağa kalkarak yeniden hedeflerine doğru yürümeye başlamıştır. Son 4.5 yıllık süre içinde ortaya konan değişim atılımı, bu sarsılmaz iradenin ne kadar güçlü olduğunu bir kere daha dünyaya göstermiştir.

* GENÇLİĞE GÜVENİYORUM: Her şeyini kaybetmişken, küllerinden adeta yeniden doğan ve bugün bir dünya devi olma yolunda ilerleyen Türkiye, milletimizin azmi, sabrı, kararlılığı ile bu hedeflere rahatlıkla ulaşacaktır. Ben bundan asla şüphe etmiyorum. Çünkü milletime güveniyorum, gençliğimize güveniyorum.

* GÜVEN ORTAMINI ZEDELEMEYELİM: Geçmişte Türkiye'nin geleceğini nasıl görüyordunuz, bugün nasıl görüyorsunuz? Elini vicdanına koyup bu soruları cevaplandıran herkes, Türkiye'nin değiştiğini, değişmekte olduğunu fark edecek ve Türkiye'nin son dört buçuk yıldır adım adım gerçekleştirdiği değişimin hakkını teslim edecektir. Bu muhasebeyi iyi yapmazsak, gelecekte aynı hatalara tekrar düşer, rotamızı doğru istikamette tutmakta zorlanırız.

* KRİZ VE DEĞİŞİME DİKKAT: Türkiye'nin geleceği açısından yakın geçmişimize damgasını vuran iki olgunun tahlilini yapmamız, kriz kavramını ve değişim kavramını çok iyi değerlendirmemiz lazımdır. Türkiye, hızla gelişiyor, büyüyor, kalkınıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu atılım, daha önce hiç tecrübe etmediğimiz ölçüde ileri bir atılımdır, büyük bir sıçramadır. Yeter ki istikrar, huzur ortamını koruyalım, çok zor elde ettiğimiz şu güven ortamını zedelemeyelim.

* DAHA GÜZEL YARINLAR: İnanıyorum ki yarınlar, ülkemiz için bugünlerden çok daha güzel, çok daha parlak olacaktır.