kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Akıllı sarışın rolü çok hoşuma gitti

MUSTAFA KIZIL
Mankenliğe veda edip, oyunculukta emin adımlarla ilerleyen Fatoş Seğmen, Gemilerde Talim Var'daki rolünden çok memnun: Bir önceki dizide 'aptal sarışını' oynuyordum. Bu projede ise sarışın ama zeki bir karakteri canlandırıyorum!..
Sevilen dizilerin kanalı atv'de bu akşam yeni bir kahkaha bombası başlıyor. Özel bir denizcilik okulunda 'bahriyeli' olmak için mücadele veren gençleri konu alan 'Gemilerde Talim Var'da; eski manken Fatoş Seğmen de rehberlik öğretmeni Selin karakterini canlandırıyor. Türkiye'nin keyifle izleyeceği bir işe başladıklarını söyleyen Seğmen, 'Gemilerde Talim Var'a izleyicinin kahkahalarla güleceğini söyledi. Bundan önce 'Ah Bir Polis Olsam' isimli sit-com'da 'aptal sarışın' olarak izleyicinin karşısına çıkan Seğmen; "Gemilerde Talim Var'da akıllı bir sarışını oynuyorum ve eski rolümün etkisini sileceğim" dedi.

KOMEDİ OYNAMAYI SEVİYORUM
Oyunculuğa iyice alıştığını söyleyen Fatoş Seğmen, komedi dizilerinde oynamayı çok sevdiğini de özellikle vurguladı. Seğmen'le çekimlerin yapıldığı İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde, yeni dizisi ve oyunculuk üzerine konuştuk.

* Bu akşam start alacak 'Gemilerde Talim Var' nasıl bir dizi olacak? Kısaca komik bir dizi olacağını söyleyebilirim. Biz çekerken de çok eğleniyoruz. Çok içime sinerek kabul ettiğim bir proje oldu. 'Ah Bir Polis Olsam'dan sonra birçok teklif geldi ama hiçbirine bu kadar ısınmadım. Gerçekten izleyicinin seveceğine inandığımız bir iş ortaya çıkıyor. Ayrıca işlediğimiz konu da diğer dizilerden çok farklı. Ben insanların gülmeleri gerektiğine inanıyorum.

* Sizin canlandırdığınız rol nedir? Okulun rehberlik öğretmeni Selin karakterini canlandırıyorum. Kendi halinde ve zeki bir kadınım... Okulun müdürünü oynayan Kazım Akşar, Selin okula gelir gelmez ona asılmaya başlıyor. Hocalardan Buket Dereoğlu da, Kazım Akşar'a aşık. Bunların arasında yaşananlar, okulda öğrencilerin başına gelen komik olaylar ekrana yansıyacak.

DENİZCİ ÜNİFORMASI ÇOK YAKIŞTI

* Bir önceki projenizde 'aptal sarışın' rolündeydiniz. Bu dizide farklı bir karakter çiziyorsunuz galiba... Burada eğitimli, kültürlü ve zeki bir karakterim. İyimser, kendi halinde biriyim. Olaylara tamamen pozitif yönüyle bakmaya çalışıyorum.

* Peki karakter size ne kadar benziyor? İzleyicinin tepkisi nasıl olacak? Oyunculuk söz konusu olduğu için bana benzeyip benzememesi çok fazla da önemli değil. Ama zeki karakter olması benim hoşuma gitti. Çünkü sarışınlara 'aptal sarışın' rolleri çok fazla teklif ediliyor. Zeki bir sarışını canlandırmak benim çok hoşuma gitti. Sonuçta aptallık; sarışınlık ve esmerlikle alakalı bir şey değildir. Bir bayan hem zeki, hem de güzel olabiliyor.

* 'Ah Bir Polis Olsam' ile bu dizideki rol arasındaki tek fark zekilik mi? Önceki dizide bir öğrenciyi canlandırıyordum; burada ise öğretmen oldum. Diğer dizimde polis üniformasıyla kamera karşısına geçmiştim. 'Gemilerde Talim Var'da ise denizci kostümüyle çok hoş olduğumu düşünüyorum. Bu dizi çok farklı bir konsept olacak. Daha önce hiç bu tarzda bir şey çekilmedi. Seyircinin de seveceğini düşünüyorum. Çünkü sette çekerken de çok eğleniyoruz. Senaryoyu okurken de çok eğleniyorum. Sete severek gidiyorum. Karakteri canlandırırken de çok keyif alıyorum.

* 'Ah Polis Olsam'daki 'aptal sarışın' etiketi üstünüze yapıştı galiba... Aptal sarışın demeyelim de saf diyelim. Saf ve masum bir şekilde davranınca; erkekler tarafından yanlış olarak anlaşılabiliyor. Erkekler güzel olduğum için çok farklı şekilde anlayabiliyor. Bu diziyle o önyargıyı unutturabileceğime inanıyorum. Sürekli farklı rolleri oynamam gerekiyor. Bu da benim kendimi daha çok geliştirmemi sağlar.

* Beyaz üniformadan bahsettiniz. Denizci üniforması kızları her zaman etkiler. Peki sizin giydiğiniz üniformanın erkekler üzerinde öyle bir cazibesi olacak mı? Bunu bana değil erkeklere sormanız lazım. (Gülüyor) Umarım yakışmıştır. Umarım beğenirler. Ben bu kıyafeti severek giyiyorum.

* Mankenliği bıraktınız yanılmıyorsam... Evet, bıraktım. Bu benim beşinci dizim. Bundan önce '24 Saat', 'Ölümüne Sevdalar', 'Kuşdili', 'Ah Polis Olsam'da kamera karşısına geçmiştim. Ama komedi dizilerinde yer almayı çok sevdim. Teklifi o yüzden hemen kabul ettim. Çünkü çekerken de eğleniyorum. Dışarıdan çok soğuk gözükebilirim ama insanlar beni tanıdıktan sonra mizah yönümün zengin olduğunu anlıyor.

ÇAMUR ATMANIN ANLAMI YOK!

* Oyunculuğa ısındınız mı peki... Bundan sonra sadece oyunculuk ve sunuculukta devam edeceğim zaten. Çünkü bir işi severek yapmak gerektiğine inanıyorum. Artık mankenliği eskisi kadar sevmiyorum.

* Mankenliği bırakmanızın ardında başka bir neden yok değil mi? Genelde 'podyumlar kirlendi ondan bırakıyorum' tarzında açıklamalar oluyor... Sonuçta biz bu mesleği yaptık. Bıraktıktan sonra böyle bir çamur atmanın da anlamı yok. Çok düzgün olarak bu mesleği yapan ve saygı duyulan birçok isim var. Mankenlik benim için bir basamaktı. Bu basamağı geçtiğime inanıyorum ve artık televizyonda olmayı tercih ediyorum.

* Hâlâ pekçok kişi sizi manken olarak anıyor; siz ne olarak anılmak isterdiniz? Şu an tam oyuncu oldum denemez. Ama oyuncu olarak anılmak bana gurur verir.

* Oyunculuk eğitimi aldınız mı? Alsam tabii ki benim için çok daha iyi olurdu ama öyle bir eğitimim yok. Sinema filmi ya da diziler için eğitim almadan da oynayabiliyorsunuz ama tiyatro için kesinlikle eğitim gerektiğine inanıyorum.

* Tiyatroyu düşünüyor musunuz? Tiyatro; oyunculuğun son aşaması gibi bir durum aslında. Kendimi iyice geliştirdikten sonra tiyatro da oynayabilirim. Çünkü orada hiçbir hata şansın yok. Bunun için daha zaman var.

* Kendinize idol olarak belirlediğiniz bir oyuncu var mı? Bir idolüm yok ama Ayla Algan'ın oyunculuğunu çok beğenirim. Onu izlemek gerçekten çok hoşuma gidiyor.

* Bundan sonraki projelerde özellikle oynamak istediğiniz bir rol var mı? Güzel bir bayan olduğum için gelen rollerin birbirena yakın roller olacağını düşünüyorum. Bana çok farklı bir rol geleceğini sanmıyorum. Zeki bir karakteri oynama isteğimi de 'Gemilerde Talim Var' ile gerçekleştirdim. (Gülüyor)