kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Royal'in başbakan adayı Strauss-Kahn

Yeni Haber
Fransa'da cumhurbaşkanı adayı sosyalist Segolene Royal, pazar günkü seçimi kazandığı takdirde başbakan adayının Dominique Strauss-Kahn olabileceğini bildirdi.

Le Monde gazetesinin sorularını yanıtlayan Royal, Dominique Strauss-Kahn için, "çok iyi bir başbakan olabilir" ifadesini kullandı. Royal, "kabiliyetli" olarak nitelediği eski maliye bakanı Strauss-Kahn'ın seçimler sırasında yanında yer aldığını ve gerekli desteği verdiğini söyledi.

Royal, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu üçüncü sırada tamamlayan ve ikinci tur için "kilit" isim haline gelen François Bayrou'ya da başbakanlık teklif edebileceği mesajını verirken, "Hiçbir seçeneğe hayır demiyorum" ifadesini kullandı.

Fransız siyasi gözlemciler, "6 mayıstaki ikinci tur sonucunu, aşırı sağcı Jean-Marie Le Pen ve merkezdeki Bayrou'nun seçmenlerinin vereceği oyların tayin edeceği" yorumunu yapıyor.

Bayrou, ikinci tur için seçmenlerine kime oy verecekleri konusunda geçen hafta bir tavsiyede bulunmazken, Le Pen, seçmenlerinin kime oy vereceklerine dair yarın bir açıklama yapacak.

Son anketlere göre, Sarkozy'nin ikinci turda yüzde 52 oranında oy alarak cumhurbaşkanlığına seçilmesi bekleniyor.

(AA)