kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Van'da vahşet!

Yeni Haber
Van merkeze bağlı Kurubaş köyünde 8 yaşındaki Dilan Binici, önceki gün ağabeyinin evinde tavana asılı olarak ölmüş halde bulundu.

Yakınlarının jandarmaya haber vermesiyle ortaya çıkan olayın ardından ilk incelemelerde korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Tavana asılı halde ölmüş olarak bulunan 3. sınıf öğrencisi Dilan'ın, otopsi incelemesinde tecavüze uğradığı belirlendi. Van Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Kurubaş köyü ilköğretim okulunda okuyan küçük Dilan, asılı olduğu ipin evlerinin önündeki salıncak ipi olduğu anlaşıldı. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Küçük Dilan önceki gün akşam saatlerine ağabeyinin evinde tavana asılı olarak bulundu. Olayı ilk olarak 3 yaşındaki küçük kardeşi yengesine haber verdi. Daha sonra olay yerine gelen yakınları jandarmayı aradı. Köye giden jandarma, savcıya haber verdi. Korkunç gerçek, savcı otopsi incelemesi yapınca ortaya çıktı.

TECAVÜZ BULGULARINA RASTLANDI

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirtti.

Akçadırcı; "Evinde boğazından asılı olarak bulunmuş. Yakınları bu şekilde jandarmaya haber vermişler. Olay yerine giden Cumhuriyet Savcısı arkadaşımız gerekli ön incelemeleri yaptıktan sonra küçük kızın cesedi Van Devlet Hastanesini morguna kıldırıldı. Ölüm sebebi ile ilgili inceleme başlattık. Cinayet veya intihar üzerinde duruyoruz. Bu arada morgda yapılan otopsi incelemesi sırasında tecavüz bulgularına rastlandı. Ancak kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ama soruşturmayı çok yönlü derinleştirdik. Elde edilen tecavüz bulguları üzerine numuneler aldık. Bu bulgular Ankara Jandarma Kriminal laboratuarına gönderilecek. Kesin sonuç o zaman açıklanabilir. Başsavcılığımız olayı her yönüyle araştırmaktadır. Şu ana kadar soruşturma kapsamında kız çocuğunu birinci dereceden tüm yakınlarının ifadeleri alındı. Gözaltına aldığımız kimse yok. Olayda bir fail var mı yok mu, tecavüz edilmiş mi edilmemiş mi, tecavüz varsa olaydan ne kadar önce gerçekleşmiş, bu soruların cevaplarını araştırıyoruz" diye konuştu.

SIRASINA GÜLLER KONULDU

Bu arada olup bitenden haberi olmayan Kurubaş Köyü İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri küçük Dilan'ın yasını tuttu.

Dün ölüm haberi ile yıkılan öğretmenler ve küçük kızın sınıf arkadaşları onun sırasına çiçekler ve resmi koydu. Dilan'ın intihar ettiğini sanan sınıf arkadaşları ve öğretmenleri gözyaşı döktü. Arkadaşları, onun başarılı bir öğrenci ve cıvıl cıvıl bir kız çocuğu olduğunu anlattılar.


CHA