kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Portakallı hindi

Defne yaprağı, adaçayı, maydanoz, kekik ve portakal kabuklarını küçük bir mutfak tülbenti içine koyup, ağzını sıkıca bağlayın. Hazırladığınız tülbenti kaynar suya ilave edip, hafif ateşte 10 dakika kaynatın ve tülbenti çıkarın. Bu suya et, karabiber, kişniş ve 1 çay kaşığı aspir ilave edin. Hızlı ateşte 10 dakika pişirin. Soğanları ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Portakal dilimlerine bal ve soya sosunu katıp pişirin. Portakalları çatalla ezip, soğanlı ete katın. Kremayı ilave edin. Karıştırıp 5 dakika daha kaynatın. Üzerine kalan aspirleri serperek servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik

* 500 gr. hindi biftek

* 2 adet defne yaprağı

* 4 adet adaçayı yaprağı

* 10 dal maydanoz

* 1 çorba kaşığı kekik

* 2 dilim portakal kabuğu

* 400 ml. su

* 1 tatlı kaşığı tane karabiber

* 1 tatlı kaşığı kişniş

* 20 adet arpacık soğan

* 2 adet portakal

* 1 çorba kaşığı bal

* 2 çorba kaşığı soya sosu

* 1 su bardağı krema

* 1 tatlı kaşığı aspir