kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'İlk tebrik eden Özhan Canaydın'dı'

- Kayseri Erciyesspor bu duruma nasıl geldi, işin sırrı nerede?
- Başta Yönetim Kurulu'nun maddimanevi desteğini unutmamak lazım, onlar sorumluluk aldı. Devre arası doğru dürüst kamp bile yapamadık. Yeni transferlerin takıma monte edilmesi, takıma moral motivasyon verilmesi gibi birçok sorunla karşı karşıyaydık. Sorumluluk alarak bütün zorlukların üzerinden birlikte kalkmaya çalıştık.

- Takımın başına gelmeden önce gözlemleriniz neydi?
- Takımın çok kolay gol yediğini gördüm. Önceliğimiz defansa takviyeydi. Aslına bakılırsa, kafamda iki yabancı oyuncu daha almak vardı ama ara transferde onlarla sözleşme imzalayamadık. Belki onlar da olsaydı altı-yedi puan daha alırdık.

- Daha mücadeleci bir takım oluşturdunuz.
- Futbolcuya dürüst davranacaksınız, mücadele etmeden formanın kazanılamayacağını futbolcu görmeli. Takımı için oynayan oyuncuya inanırım. Eğer oyuncu kendi yeteneklerini takımı için kullanıyorsa başımın üstünde yeri vardır.

- Finale çıktığınız maçtan sonra Erciyesspor camiası dışında sizi kimler aradı?
- Özhan Canaydın, Faruk Süren, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı İsmail Dilber. Aslına bakarsanız hâlâ cevaplayamadığım binlerce mesaj var.

- Galatasaray'dan ya da başka bir kulüpten transfer teklifi gelirse gider misiniz?
- Önceliğim Erciyesspor. Kulüple iki buçuk senelik bir sözleşme imzaladım. Sürenin hepsini kullanmak istiyorum.

- Penaltı atışları sırasında 2000 yılındaki Arsenal'le oynanan UEFA Kupası finali aklınıza geldi mi?
- Kafamda hep kaleci Orkun'un arkadaşlarına "Siz penaltıların hepsini atın, ben bir kaç tane kurtarırım," demesi vardı. Çok duygulandım ve 2000 yılına değil, o ana odaklandım."