kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
KİMSEYE KARŞI KİN DUYGUSU BESLEMİYORUM... Atina muhabirimiz Stelyo Berberakis'in sorularını yanıtlayan Mirofora, kızı İrini'nin de, oğlu kaybolduktan 3 ay sonra göç ettiği Güney Kıbrıs'ta apandisit ameliyatında öldüğünü söyledi. 4 çocukla kalan Mirofora, hiçbir Türk'e kin ya da nefret duymadığını söylüyor. Kuzey'de Minareköy'de doğup büyüdüğünü, tüm komşu Türklerle iç içe yaşadığını, hiçbir Türk'ten kötülük görmediğini anlatıyor.

Oğlumu bir kez daha görebilsem'

Stelyo BERBERAKİS/ LEFKOŞA
Kıbrıs'ta 33 yıl önceki çatışmalarda yaşanan kayıp dramındaki Rum anne, SABAH'a konuştu: Oğlum, artık onu büyütenlerin çocuğu. Ama ölmeden uzaktan da olsa bir kez göreyim..
Barış Harekatı sırasında yaralanan 5 yaşındaki oğlunu hastaneye götürdü. Doktorlar öldü dedi. Cenazesini alamadan güneye dönmek zorunda kaldı. Yıllarca öldü bildiği oğlunun, aslında Ankara'da bir hastaneye götürüldüğünü ve bir Türk ailenin evlat edindiğini söylediler. Acılı anne yıllardır oğlunun hayatta olduğuna inanarak onu arıyor... Mirofora Loizou'nun dramı, Türkiye ve adadaki gazetelerde geniş yer bulmuştu. Anne Mirofora'yı, Lefkoşa'daki evinde bulduk. Lacia semtindeki evinde görüştüğümüz gözü yaşlı kadın, ümitlerinin yeniden kanatlandığını anlattı.

EŞİNİ DE KAYBETTİ

Adadaki savaş yıllarında eşi Yorgo'yu da kaybeden Mirofora'nın aklı hep Hristaki'sinde kalmış. Zaman zaman Türk, Yunan ve Kıbrıs gazetelerinde çocuğun Türkiye'de birileri tarafından evlat edinilmiş olabileceği yönündeki haberlere dayanarak, oğlunun yaşadığına ve şu an 38 yaşında olduğuna artık tamamen inandığını söyledi. Belki de bu nedenle yüzünde hiç yas ifadesi görünmüyor. Küçük Hristaki'den söz ederken gözleri ışıl ışıl parlıyor ve onu büyüttüğüne inandığı kişilere de bir çağrıda bulunuyor.

'UZAKTAN OLSUN'

"Oğlumu kim alıp büyüttüyse, onu yetiştirdiğine ve büyük ihtimalle okuttuğuna inandığım için ailesine teşekkür ediyorum. Ancak ölmeden önce uzaktan da olsa, bir an için bile olsa oğlumu görmeyi istiyorum. Oğlum bulundu diye onu büyütenlerin elinden alacağımdan endişe duymasınlar. Hayır. O çocuk artık onu büyütenlerin, okutanların, ailesinin bir ferdi..."
Haberin fotoğrafları