kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Artvin ve Rize'de turizmin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve gerekli sosyal, kültürel, eğitim, sportif ve ekonomik faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulan Kaçkar Turizm Birliği toplantısı yapıldı.

Kaçkar Turizm Birliği toplantısı yapıldı

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Artvin ve Rize illerinin turizm potansiyelinin değerlendirilebilmesi için birlikte bir master planı hazırlanması gerektiğini söyledi..
Artvin Valisi Aydoğdu, Rize Valisi Kasım Esen, Artvin İl Özel İdaresi Genel
Sekreteri Çetin Demirkaya, Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Galip Özçelik, Artvin Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu ile Artvin ve Rize illeri il genel meclisi üyelerinin katıldığı toplantıda, birliğin 2006 yılı faaliyet raporları değerlendirildi. Vali Aydoğdu, toplantıda yaptığı konuşmada, Artvin ve Rize illerinin turizm potansiyelinin değerlendirilebilmesi için birlikte bir master planı hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Bütün turizm potansiyelini değerlendirecek bir master plan hazırlamak için AB programına bir teklif yapılması önerisinde bulunan Vali Aydoğdu, 'Böyle bir planı biz yaklaşık 1 milyon dolara hazırlatamayız. Esaslı bir plan hazırlatmak için kaynağa ihtiyacımız var. Bunun için bizim bu işin uzmanlarını, profesyonellerini çalıştırmamız lazım. Bizim öncelikle hazırlayacağımız birinci proje budur'' dedi.

Bunun yanında alt projeler hazırlatılması gerektiğini belirten Vali Aydoğdu,
şöyle devam etti:
''Örneğin, güzergah haritasını içeren bir projemiz olsun. Oralara
yaptıracağımız seyahat, yürüyüş için gerekli ihtiyaçlar ayrı bir proje olur.
İnanç turizmi, Yusufeli'ye, Artvin'e ciddi manada turist çekiyor. Çünkü buradaki dini yapıların tamamı 4, 5 ve 6. yüzyıllara ait. Onlar açısından çok kıymetli, değerli yapılardır. Bunlarla ilgili farklı alt projeler hazırlanırsa, iyi pazarlanırsa iyi bir getirisi olabilir.''

Tanıtıma yönelik çok katılımlı, belki uluslararası katılımlı bir sempozyum
yapılabileceğini kaydeden Vali Aydoğdu, ''Doğu Karadeniz turizmi ve kalkınması sorunlarının görüşüldüğü, duyurusu iyi yapılmış bir sempozyumu kaynaklandırarak, gerekirse proje olarak takdim edebiliriz. Çünkü Kültür ve Turizm Bakanlığı bu tür iyi teklif edilmiş, iyi hazırlanmış ve iyi düşünülmüş sempozyumlara da kaynak sağlıyor'' diye konuştu.
Vali Aydoğdu, bir başlangıç olarak özel sektör ve kaymakamların da yer
aldığı bir çalışma grubu kurarak, projelerin çoğunu 45 gün içinde
yetiştirebileceklerini söyledi.