kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Hareket halinde olun form tutun

* İşyeriniz yürüme mesafesindeyse neden yürüyerek gitmiyorsunuz? "Zamanım yok" diyorsanız, akşamları yürüyün. Eve gidene kadar rahatlamış olursunuz.
* Bunu yapamıyorsanız; işinize veya evinize bir iki durak kala inin ve kalan yolu yürüyerek gidin. Her gün 30 dakikalık hızlı bir yürüyüş sadece kilolarınızı yakmakla kalmaz, omurga sağlığınız için de faydalıdır.

ASANSÖRE BİNMEK YASAK!
* Ofis içinde bile hareketli olmanın yolları var. Mesela cep telefonunuzla konuşurken kalkın ve yürüyerek konuşun. Bina içindeki arkadaşlarınızla telefon veya e-mail yoluyla iletişim kurmak yerine onları odalarında ziyaret edin.
* Asansör yerine merdivenleri tercih edin. Üst katlara çıkmak için bir nedeniniz olmasa da egzersiz amaçlı arada bir çıkın. Sağlıklı bir dolaşım sistemi için kalp ritminizi günde bir kere de olsa hızlandırmalısınız.
* Yoğun bir iş gününün ardından miskince koltuğa yayılıp dizi izlemek yerine; kısa bir bisiklet gezisine çıkın. Çünkü evde televizyon önünde geçirdiğiniz her saat buzdolabınızı ve içindekileri aklınıza daha çok getirecektir.