kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
50. yıl kutlamaları için Kraliçe’ye yeni bir Bentley üreten firma, majesteleri binerken eğilmesin diye tavanını özel olarak yüksek imal etmiş.

Otomobiliniz hazır majesteleri!

RAHŞAN GÜLŞAN
RAHŞAN GÜLŞAN
Rüzgarda saçlarım uçuşarak, şımarık bir gülümseme ile kullandığım otomobil, 1.1 milyon YTL değerinde bir Bentley... Biliyorum, orada olsanız siz de gülümserdiniz.....
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Otomobiliniz hazır majesteleri!
Birçok zengin insanın, Hollywood ünlülerinin uğrak yeri İngiltere'dir. (Zengin derken, kelimenin tam anlamıyla zenginleri kast ediyorum. En önemli istek ise kraliyet havasından bir 'sıkımlık' da olsa faydalanmaktır.) Kraliçe'nin kaldığı otellerde kalmak, onun çay içtiği yere gitmek, hatta onun evinin olduğu yerlerden ev almak statü sembolü sayılmaktadır. Ancak, majestelerinin karizmasına ulaşmanın kestirme yollarından biri de onun kullandığı otomobilden kullanmaktan geçer. İşte, bir çok zengin insanın, dünyanın parasını verip bir de üzerine 18 ay otomobil beklemesinin sebebi budur! Artık Bentley ülkemizde, Doğuş Otomotiv çatısı altında resmen temsil ediliyor. Ben de geçen hafta sonu Bentley Türkiye Genel Müdürü Gino Bottare ile İngiltere'de majestelerinin ayak izlerini takip edip, birkaç 'asil' gün geçirdim. Hayatımda, kullanmadığım çok az sayıda markadan birisi idi Bentley. İngiliz asillerinin saraylarındaki konforun, dört tekerlek üzerine taşınmış versiyonu sayabileceğimiz otomobiller gerçekten de bu şöhreti hak ediyorlar. Üstelik biz firmanın ürettiği 4 farklı model olan Flying Spur, Arnage, Azur ve Continantal'i kullanmakla kalmayıp, bir de fabrikayı dolaştık.

BENİMKİSİ AZURE...
Kişisel kahramanım, serinin en pahalısı olan Azure oldu. Türkiye fiyatı 1milyon YTL'yi geçen Azure üstü açık, yazlık bir saray havasında. Direksiyonu sağda bir otomobili kullanmanın yanı sıra 6.7 litre V8 ve 450 beygir gücünde bir otomobili kullanmanın heyecanı birbirine karışıyor. Dünyanın dört bir yanından seçilmiş deri ve ahşap malzemenin geleneksel ile bağını koparmadan modern zamanlara uyum sağlamasını görmek çok etkileyici. Nedense insan bu otomobilde virajlara hızla dalıp, tonlarca çeliğin ne yapacağını merak etmektense, hızı düşürüp konfor ve kelimelere dökmenin zor olduğu şımarma duygusunu uzun uzun yaşamak istiyor. Azure ve onun üstü kapalı versiyonu Arnage, sıradışı yüksek fiyatları yüzünden ülkemizde henüz satılmamış. Daha mütevazı fiyatlı Continental GT (606 bin YTL) ve Continental Flying Spur modelleri satışta. Şimdiye kadar da bu otomobillerden 11 adet satılmış durumda. İlk Bentley showroom'u ise Ortaköy'de mayıs sonunda büyük bir davet ile açılacak.
Haberin fotoğrafları