kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Parador Properties, 14 ayda Türkiye'de bin 300 konut sattı. Yönetim Kurulu Başkanı Jack Hamilton, şirketin en hızlı büyüdüğü ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

'Türkiye'ye 5 yılda 1 milyar Euro getireceğiz'

Parador Properties, 14 aydır faaliyette olduğu Türkiye'de 150 milyon Euro'ya bin 300 ev sattı. Önümüzdeki beş yıl içinde bu rakamı 1 milyar Euro'ya taşımayı hedefliyor..
İngiliz gayrimenkul şirketi Parador Properties Yönetim Kurulu Başkanı Jack Hamilton, Türkiye'de bugüne kadar yabancılara toplam bin 300 konut sattıklarını belirterek, beş yıl içinde 1 milyar Euro'luk yabancı sermayeyi Türkiye'ye kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Gayrimenkul Zirvesi için İstanbul'da bulunan Hamilton, dün bir sohbet toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Hamilton, bugüne kadar 150 milyon Euro'luk satış yaptıklarını ifade ederek, Türkiye'nin Parador Properties'in en hızlı büyüdüğü pazar olduğunu söyledi. Konutları göstermek için İngiltere'deki müşterilerine düzenledikleri Türkiye turunda, katılımcıların yüzde 90'ının ülkeyi ilk ziyareti olduğunu gözlemlediklerini dile getiren Hamilton, bu müşterilerin yüzde 75'inin daha ilk gelişlerinde ev sahibi olduklarını kaydetti. Bodrum'da üs kuran Parador Properties'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamilton, kendisinin de Güllük'te 195 bin Euro'ya bir konut satın aldığını ifade etti.

İSPANYA İKİ KAT PAHALI
Müşteri yaratma sürecinde en önemli unsurlardan birinin konut fiyatları olduğunu dile getiren Hamilton, şöyle konuştu: "Uluslararası piyasalarla Türkiye'yi karşılaştırdığımızda fiyat farkı hemen göze çarpıyor. İspanya'daki konutlarda en düşük fiyat 120 bin Euro iken bu fiyatlar Türkiye'de 60 bin Euro'dan başlıyor. Her ne kadar Türkiye'deki fiyatlar 85 bin Euro seviyelerine geliyor olsa da, burada alacağınız deniz gören muhteşem bir ev fiyatına, İspanya'da ancak deniz görmeyen bir ev alabilirsiniz." Müşteriler açısından ev alınacak ülkeyle ilgili güvenin de çok önemli olduğunu ifade eden Hamilton, Madrid'de bombaların patlamasının ardından işlerin 1.5 ay içinde eski haline döndüğünü, fakat Türkiye'de bu sürecin 6 ay olduğunu dile getirdi.

BELÇİKALILAR GELİYOR
İskandinav ülkeleri ile Belçika'dan da Türkiye'ye müşteri getirmeye başlayacaklarını ifade eden Jack Hamilton, önümüzdeki dönemde, yurtdışında konut sahibi olmak isteyen Türk müşterileri için de hizmet vermek istediklerini söyledi. Türkiye'de yabancılara konut satışıyla ilgili farklı görüşlerin olduğunu dile getiren Hamilton, şöyle konuştu: "Biz burada ada satmıyoruz. Sadece bireysel olarak konut satışı yapıyoruz. Bu nedenle bence bu durum çok abartılıyor."